Στην επιτυχία της τουριστικής πολιτικής την τελευταία διετία και στις ευοίωνες προοπτικές που δημιουργεί η πολιτική αυτή για την συνέχιση των υψηλών επιδόσεων στον τουρισμό, αναφέρθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO κ. Τάλεμπ Ριφάι και η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της ημερίδας «Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες το χρόνο» που διοργάνωσε το Υπουργείο και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Ο Γ.Γ. του UNWTO εξήρε της προσπάθειες της Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια που κατάφερε όχι μόνο να
διαψεύσει όσους περίμεναν υπό το βάρος των πιέσεων να καταρρεύσει, αλλά έχει ενισχύσει σημαντικά τη διεθνή της θέση και εικόνα και έχει σημειώσει αξιέπαινη πρόοδο και σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά η επιτυχία στον τουρισμό.

Επισήμανε ότι η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα την διετία 2015-2016 δεν οφείλεται στις τουριστικές απώλειες άλλων προορισμών στην ευρύτερη περιοχή αλλά σε τρεις κυρίως παράγοντες και συγκεκριμένα:

  • Στην εφαρμοζόμενη εθνική τουριστική πολιτική που όπως τόνισε είναι απόλυτα επιτυχημένη και κινείται στην σωστή κατεύθυνση.
  • Στην επιτυχημένη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς όπως ανέφερε η Ελλάδα αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού, με απόλυτη προτεραιότητα στην διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Έχετε κερδίσει το σεβασμό όλου του κόσμου λόγω της στάσης που τηρήσατε και αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλη μεταστροφή στον τρόπο που βλέπει ο κόσμος την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
  • Στην ύπαρξη ισχυρής πολιτικής βούλησης για την ανάπτυξη του τουρισμού που αποκόμισε και στο πλαίσιο των συναντήσεων του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Αναφέρθηκε επίσης στις εξαιρετικές προοπτικές για το 2017, λέγοντας «η φετινή τουριστική περίοδος που θα ζήσετε θα είναι μία από τις καλύτερες ποτέ».

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ευχαρίστησε τον κ. Ριφάι που ανταποκρίθηκε θερμά στην πρόσκληση του Υπουργείου και επισκέφθηκε την Ελλάδα, καθώς και για την στήριξή του στον ελληνικό τουρισμό, έχοντας κατ’ επανάληψη σε δημόσιες τοποθετήσεις του και αναφορές προβάλλει την Ελλάδα ως εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα προορισμού στη διαχείριση των προκλήσεων και την επίτευξη την εξαιρετικών τουριστικών επιδόσεων.

Η Υπουργός επισήμανε ότι μέσα από την υλοποιούμενη τουριστική πολιτική, η Ελλάδα προωθείται και προβάλλεται πλέον διεθνώς ως προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Με αφορμή το έτος 2017 που έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, η υπουργός επισήμανε ότι η τουριστική πολιτική διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας, μέσα από την ήπια τουριστική ανάπτυξη.

«Ο τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και την κοινωνική ευημερία», τόνισε η κα Κουντουρά χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας