Αθήνα και Ηράκλειο οι πόλεις με τις καλύτερες τουριστικές επιδόσεις στην Ευρώπη

tour_market
By tour_market November 8, 2017 10:40 Updated

Αθήνα και Ηράκλειο οι πόλεις με τις καλύτερες τουριστικές επιδόσεις στην Ευρώπη

Το Euromonitor International και η World Travel Market London ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα νέας έρευνας, η οποία υπογραμμίζει τις κυριότερες τουριστικές τάσεις που πρόκειται να διαμορφώσουν την ταξιδιωτική βιομηχανία και αποκαλύπτουν τις πόλεις με τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις για το 2016, με προβλέψεις μέχρι το 2025. Η έρευνα επίσης σημειώνει ποιες είναι οι πιο επισκέψιμες αλλά και οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ευρώπη.


Το Ηράκλειο και η Αθήνα είναι οι πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, επιδεικνύοντας διψήφια ανάπτυξη το 2017, καθώς προσφέρουν παρόμοιο κλίμα με τις γειτονικές τους χώρες, οι οποίες όμως πλήττονται από την τρομοκρατία και από άλλες πολιτικοκοινωνικές αναταραχές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, Ευρώπης & Αφρικής (MENA).

Σύμφωνα με την έρευνα, το Χονγκ Κονγκ είναι πρώτη σε επισκέψεις πόλη στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Μπανγκόκ, η οποία ξεπέρασε το Λονδίνο το 2015. Οι ασιατικές πόλεις κυριαρχούν στην παγκόσμια κατάταξη προορισμών, χάρη στην εξαιρετική άνοδο του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού. Ο Wouter Geerts, ανώτερος ταξιδιωτικός αναλυτής στην Euromonitor International, σχολιάζει: “Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι η αυτή που οδήγησε στην αλλαγή του ταξιδιωτικού τοπίου, και αναμένεται να συνεχίσει να κάνει το ίδιο και μέσα στην επόμενη δεκαετία. Για παράδειγμα, η Σιγκαπούρη πρόκειται να ξεπεράσει το Λονδίνο και να γίνει η τρίτη πιο επισκέψιμη πόλη στον κόσμο μέχρι το 2025, καθιστώντας έτσι τις τρεις πρώτες θέσεις καθαρά ασιατική υπόθεση”.

Αντίθετα, οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών πόλεων επηρεάστηκαν τόσο από το μεταναστευτικό όσο και από την κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς και από το Brexit και τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Παρά τη γενική αβεβαιότητα, ορισμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, ιδίως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, έχουν επωφεληθεί από τις αναταραχές που υπάρχουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA). Οι επιδόσεις στην περιοχή αυτή παρουσιάζονται μεγάλες διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο τα στοιχεία της Euromonitor προβλέπουν ότι η περιοχή θα ανακάμψει από το 2017 και μετά. Παρά το γεγονός ότι οι βασικές προκλήσεις της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι οι πόλεμοι και οι συνοριακές διαμάχες, η Αφρική προσπαθεί να κάνει το αντίθετο: να ανοίξει τα σύνορα και να ενισχύσει τη συνεργασία της με τα σχέδια της Αφρικανικής Ένωσης για απρόσκοπτα σύνορα.

Σε απόλυτη αντίθεση με την Αφρική, τα σχέδια για ισχυρότερους συνοριακούς ελέγχους μπορεί να επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις της Αμερικής. Σύμφωνα με το Travel Forecast Model του Euromonitor International, εάν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν τη NAFTA και επιβάλουν τιμολόγιο 35% στις εισαγωγές από το Μεξικό, μετά και από τα αντίποινα του Μεξικού, ο αντίκτυπος στα διαπεριφερειακά ταξίδια θα είναι άκρως αρνητικός. Η Νέα Υόρκη, η πιο επισκέψιμη πόλη της Αμερικής και η μόνη πόλη των ΗΠΑ στις πρώτες δέκα πιο δημοφιλείς πόλεις, έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το 2017, αναμένοντας πιθανή μείωση κατά 300.000 επισκέπτες, ως χειρότερο σενάριο.

Οι δέκα πιο δημοφιλείς πόλεις σύμφωνα με το Euromonitor είναι:
1. Χονγκ Κονγκ: 26,5 εκατ. επισκέπτες
2. Μπανγκόκ: 21,2 εκατ. επισκέπτες
3. Λονδίνο: 19,2 εκατ. επισκέπτες
4. Σιγκαπούρη: 16,6 εκατ. επισκέπτες
5. Μακάο: 15,4 εκατ. επισκέπτες
6. Ντουμπάι: 14,9 εκατ. επισκέπτες
7. Παρίσι: 14,4 εκατ. επισκέπτες
8. Νέα Υόρκη: 12,7 εκατ. επισκέπτες
9. Σενζέν: 12,6 εκατ. επισκέπτες
10. Κουάλα Λουμπούρ: 12,3 εκατ. επισκέπτες

tour_market
By tour_market November 8, 2017 10:40 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…