Costa Navarino: Πρώτη θέση στην κατηγορία «Europe’s Responsible Tourism Award» των World Travel Awards

tour_market
By tour_market October 5, 2017 13:00 Updated

Costa Navarino: Πρώτη θέση στην κατηγορία «Europe’s Responsible Tourism Award» των World Travel Awards

Η Costa Navarino διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία ‘Europe’s Responsible Tourism Award’ στα World Travel Awards 2017.

Είναι η δεύτερη φορά που διακρίνεται η Costa Navarino για τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης,   σε συνέχεια της βράβευσης στην ίδια κατηγορία το 2014. Το ‘Europes Responsible Tourism Awardενισχύει περαιτέρω τη θέση της Costa Navarino ως αειφόρο τουριστικό προορισμό, σε διεθνές επίπεδο.

Η βράβευση ανακοινώθηκε στην τελετή των World Travel Awards Europe, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο θεσμός World Travel Awards διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους από το 1993, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τις βέλτιστες πρακτικές σε όλους τους τομείς του τουριστικού κλάδου.

Οι πρακτικές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο της Μεσσηνίας, την ιστορία και τα έθιμά της, όπως και η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, ήταν τα κυρία στοιχεία που συντέλεσαν στην επιλογή της Costa Navarino. Πρωτοβουλίες όπως το Navarino Environmental Observatory (NEO), το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που έχει δημιουργηθεί από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES, καθώς και το Navarino Natura Hall, το διαδραστικό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο εκτός από τους επισκέπτες του εξωτερικού, έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 4.300 μαθητές τοπικών σχολείων, λαμβάνοντας μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Άλλα παραδείγματα πρακτικών αποτελούν η μεταφύτευση 6.500 ελαιόδεντρων, αλλά και τα προγράμματα προστασίας του Αφρικανικού χαμαιλέοντα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικούς Φορείς.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, οι επισκέπτες της Costa Navarino από όλα τα μέρη του κόσμου, έρχονται σε επαφή με τις παραδόσεις, τα έθιμα της περιοχής αλλά και με μοναδικές αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες όπως οι Φιλοσοφικοί Περίπατοι, η γευσιγνωσία λαδιού, τα μαθήματα μαγειρικής Μεσσηνιακής κουζίνας, ο τρύγος και η συγκομιδή ελιάς. Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να επιστρέψουν οι επισκέπτες στον τόπο τους, έχοντας αποκομίσει γνώση και μοναδικές εμπειρίες από τη νέα περιοχή που γνώρισαν και από τους ανθρώπους της.

tour_market
By tour_market October 5, 2017 13:00 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…