Για την «Ιχνηλασιμότητα στα Τρόφιμα» συζήτησε η ΚΟΕΤ

tour-market
Από tour-market Φεβρουάριος 8, 2018 09:58

Για την «Ιχνηλασιμότητα στα Τρόφιμα» συζήτησε η ΚΟΕΤ

«Ιχνηλασιμότητα στα Τρόφιμα» ήταν το θέμα που απασχόλησε την Κλαδική Ομάδα Εργασίας Τροφίμων του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κατά τη συνεδρίασή του στις 22 Ιανουαρίου. O Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για τη Διαχείριση των Διεθνών Προτύπων GS1, μέλος της Ομάδας Εργασίας, παρουσίασε τις διεθνείς τάσεις και εξήγησε πώς τα πρότυπα του φορέα μπορούν να δώσουν λύσεις στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΕΕ για τα τρόφιμα, αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων γερμανικών αλυσίδων και λιανεμπόρων τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της ιχνηλασιμότητας στα τρόφιμα θα αποτελέσει και αντικείμενο του πρώτου κεφαλαίου στο «Εγχειρίδιο Εξαγωγών», που η Ομάδα Εργασίας έχει αποφασίσει να εκπονήσει. Στο εγχειρίδιο θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θέματα:

Διατροφική Ετικέτα, Ισχυρισμοί Διατροφής και Υγείας, Ιχνηλασιμότητα, Απαιτήσεις των Γερμανικών Αλυσίδων Τροφίμων επί των ετικετών -πέραν των υποχρεωτικών ενδείξεων-, Ποιοτικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών, Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προϊόντα Γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ), Βιολογικά Προϊόντα, Ελληνικό Σήμα και Καλές Πρακτικές Εξαγωγής προϊόντων.

Η Κλαδική Ομάδα Εργασίας Τροφίμων δημιουργήθηκε το 2017 με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και στόχο τη διάχυση της τεχνογνωσίας, την ανταλλαγή απόψεων  και νέων ευκαιριών για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των τροφίμων. Το έργο της Κλαδικής Ομάδας Εργασίας επιλέγεται από τα μέλη της, τα οποία συνεδριάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

.

tour-market
Από tour-market Φεβρουάριος 8, 2018 09:58
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Σχολιάστε
προβολή σχολίων

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.
Απαιτούμενα είναι τα πεδία με αστερίσκο*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
Φεβρουάριος
MTuWThFSS
   1
 • Όλη τη μέρα
  01/02/18-11/02/18

  Για τρίτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται στην Αθήνα η γαστρονομική εβδομάδα “Dine Athens” από την Alpha Bank. Κατά τη διάρκεια του 3ου “Dine Athens”, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια, σε ειδικές τιμές και με επιπλέον προνόμια για τους κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank. Τη λίστα των εστιατορίων μπορείτε να δείτε εδώ:  www.dineathens.gr/gr/estiatoria

  Περισσότερες πληροφορίες: www.dineathens.gr

234
56789
 • Όλη τη μέρα
  09/02/18-12/02/18

  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα – Αττικής, Κτίριο 603Α,

  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα – Αττικής, Κτίριο 603Α,

  Οι εταιρείες που εκθέτουν στην HORECA καλύπτουν όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αφορούν στον εξοπλισμό και στην τροφοδοσία Ξενοδοχείων και χώρων Μαζικής Εστίασης.

 • Όλη τη μέρα
  09/02/18-12/02/18

  MEC – Mediterranian Exhibition Center, Paiania, Greece

  MEC – Mediterranian Exhibition Center, Paiania, Greece

  Το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός για όλες τις σύγχρονες και πρωτοποριακές λύσεις γύρω από τις κατασκευές, τον εξοπλισμό, την ανακαίνιση, το design, τον κλιματισμό, τον εξαερισμό, την ενέργεια, τη διαχείριση νερού, την πισίνα και το spa. 

1011
12131415
 • Όλη τη μέρα
  15/02/18-16/02/18

  Το Swiss Education Group (SEG), το κορυφαίο Ελβετικό δίκτυο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών Hotel Management, έρχεται στην Αθήνα για μαθητές Λυκείου και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Τα workshops αποτελούν μέρος μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διεξάγει το Swiss Education Group σε πολλές χώρες παγκοσμίως με στόχο να φέρουν σε επαφή στελέχη που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού με τους μελλοντικούς επαγγελματίες στον τομέα του Hospitality Management.

161718
1920212223
 • Όλη τη μέρα
  23/02/18-25/02/18

  Σημείο συνάντησης του κλάδου της ζαχαροπλαστικής θα αποτελέσει το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστικής που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της 8ης ARTOZYMA, την οποία διοργανώνει στο ίδιο διάστημα η ΔΕΘ-Helexpo. Πρόκειται για την εκδήλωση των ζαχαροπλαστών της χώρας, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην ARTOZYMA.

2425
262728    

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…