Hoocut: Οι πέντε μάγειρες της Cookoovaya 

Eleni
By Eleni January 12, 2018 10:46

Hoocut: Οι πέντε μάγειρες της Cookoovaya 

Το νέο εγχείρημα των Περικλή Κοσκινά, Κλεομένη Ζουρνατζή, Νίκο Καραθάνο και των αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου ονομάζεται Hoocut και αφορά στο πιο διάσημο ελληνικό «πρόχειρο» φαγητό, το σουβλάκι.

Η ανάγκη για κάτι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό πυροδότησε την περιέργειά τους να εξετάσουν απ’ την αρχή την παρασκευή του. Η ενασχόλησή τους με ένα τόσο σοφά μετρημένο, σπουδαίο και απλό, πλήρες γεύμα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου στήθηκε μία εσωτερική αγορά, τρία μαγαζιά «χτισμένα» το ένα δίπλα στο άλλο: το αρτοποιείο, το κρεοπωλείο και το μανάβικο. Οι 3 βασικοί τροφοδότες λειτουργούν αυτόνομα, αλλά και συμπληρωματικά, παρέχοντας τις πρώτες ύλες για το τελικό προϊόν στο κεντρικό μαγαζί, την ψησταριά. Ένα κεντρικό θερμαινόμενο τραπέζι, ακριβώς στο κέντρο, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό πριν τον πελάτη. Δημιουργώντας μία ανοιχτή αγορά σε κοινή θέα, δίνεται η δυνατότητα να γίνει κάποιος μάρτυρας ολόκληρης της διαδικασίας παρασκευής: δημιουργία της ζύμης, διαχείριση των λαχανικών, ψήσιμο του κρέατος.

Η προσέγγιση του προϊόντος που υπακούει στις ίδιες αρχές μαγειρικής που διέπουν και τα υπόλοιπα εστιατόριά τους –άριστες πρώτες ύλες, άρτια τεχνική, λεπτομερής προετοιμασία-, αποτελεί την επιτομή της φιλοσοφίας του Hoocut. Οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας της κουζίνας τους ορίζουν την παραγωγή του φαγητού που είναι γρήγορο, όχι όμως βιαστικό.

Η μαγειρική τους ευφυΐα και σκέψη εστιάζει στο πώς θα διατηρηθεί η ισορροπία γεύσης των πρωτογενών συστατικών, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα. Η επαναφορά του συγκεκριμένου φαγητού στην αρχική του υπόσταση, στο σωστό μέγεθος, με την πρωταρχική φρεσκάδα καθώς και οι εκλεκτές κοπές του κρέατος συντελούν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Με μέτρο, με ευθύνη και γνώση, με ψυχή και κόπο, αλλά προπάντων με αγάπη για τον άνθρωπο και την τροφή, όπως ορίζει το Hoocut, οι πέντε μάγειρες προσφέρουν την ολοκληρωμένη, βιωματική, εμπειρία, όπως την είχαν στο μυαλό τους από την αρχή.

Οι προτάσεις, ιδανικές για κάθε επιθυμία: πίτα τυλιχτή με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας- χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο- αποτελούν ενδεικτικές επιλογές. Πάντα με επιμονή στη λεπτομέρεια, στα μυρωδικά, στη φρεσκοκομμένη πατάτα.

Το όνομα

Τo Hoocut έχει διακριτή ταυτότητα και φυσιογνωμία. Πηγή έμπνευσης για την ονοματοθεσία αποτέλεσαν ο γάντζος του κρεοπωλείου, καθώς και ο τρόπος κοπής των κρεάτων. Ως εκ τούτου πρόκειται για λεξιπλασία που προέρχεται από τις λέξεις Hook και Cut. Ο υπότιτλος “True Pitta” υπογραμμίζει εύστοχα την ανάδειξη του αληθινού προϊόντος. Το σύμβολο του λογοτύπου οπτικοποιεί με γεωμετρική φόρμα την τυλιχτή πίτα. Η επιλογή της τυπογραφίας είναι Stencil, με σαφή παραπομπή στην κοπή.

 

Eleni
By Eleni January 12, 2018 10:46
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.gr

Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδηλώσεις

< 2018 >
January
MTuWThFSS
1234567
  • 12:00 -14:00
    07/01/18

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Ημερίδα με θέμα «Ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.00-14.00, στο ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2, Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • 14:00 -16:00
    07/01/18

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Ημερίδα με θέμα «Ελληνοβουλγαρικές επιχειρηματικές σχέσεις».

    Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show,την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, ώρα 14.00-16.00 στο Ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2 ,Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • 16:00 -18:00
    07/01/18

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Oμιλία με θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ EL-SALVADOR».

    Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 16.00-18.00, στο ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2 , Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

8
  • 19:00 -21:00
    08/01/18

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Hμερίδα με θέμα «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00-21.00.

    Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Πασιώτη στα τηλέφωνα 2117000264 – 7

    H είσοδος είναι ελεύθερη.

910
  • All day
    10/01/18-31/05/18

    Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων

    Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων

    Η θεματική της έκθεσης είναι σχετική με το πανανθρώπινο ιδεώδες της Μαραθώνιας διαδρομής, το οποίο ξεπερνά τους περιορισμούς του Χρόνου και του Χώρου, και είναι αφιερωμένη στο διεθνή ταξιδιώτη, που καθημερινά κινείται μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ο οποίος, μέσα από τα έργα του δημιουργού, νοητικά θα «ταξιδεύει» στο Μαραθώνιο Σύμπαν.

11121314
15161718192021
2223242526
  • All day
    26/01/18-29/01/18

    Με δικό του περίπτερο συμμετέχει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ». Στο πλαίσιο της έκθεσης και με στόχο να ενημερώσει το κοινό για το πρόγραμμα «Επιχειρούμε έξω», το Επιμελητήριο οργανώνει σχετική εκδήλωση τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα Συνεδρίων.

  • 16:00 -19:00
    26/01/18

    Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής για την προστασία της υγείας των πολιτών, με την ταυτόχρονη ανάδειξη και προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν και εμπορεύονται παραδοσιακά προϊόντα.

    Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

2728
293031
  • All day
    31/01/18-01/02/18

    8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO  για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, με τίτλο “Ραγδαίες αλλαγές – Νέες τάσεις και προκλήσεις”.

    Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει θέματα τα οποία έχουν προκύψει από τις τελευταίες εξελίξεις στο συνεδριακό και πολιτικό «γίγνεσθαι» της χώρας μας.

    Κύριοι ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού από την ελληνική και διεθνή αγορά, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, επαγγελματίες διοργάνωσης συνεδρίων, εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών που εμπλέκονται στο χώρο της Υγείας.

    

Μοιραστείτε το site μας…