Σταθερή εργασία βρήκε ένας στους τρεις νέους άνεργους που παρακολούθησε τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από  ανάλυση που διενήργησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), όπου διαπιστώθηκε υψηλή αποδοτικότητα των προγραμμάτων στον τομέα της απασχόλησης.

Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ από τέσσερις εταίρους με έντονη δραστηριοποίηση σε κρίσιμα πεδία της ελληνικής τουριστικής αγοράς (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων).

Μέχρι σήμερα στα προγράμματα που έχει διαχειριστεί το ΙΝΣΕΤΕ για τη περίοδο 2014-17 έχουν καταρτιστεί, περίπου, 15 χιλ. νέοι άνεργοι, όπως τονίζεται από το Ινστιτούτο. Παράλληλα, έχει εκπονήσει έως τώρα 80 μελέτες και εμπειρογνωμοσύνες με πρακτικά συμπεράσματα σε μία μεγάλη γκάμα πεδίων όπως είναι η χωροταξία και το περιβάλλον, το φορολογικό και επενδυτικό τομέα.

Η τόνωση της απασχόλησης στις προτεραιότητες του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο «στη στρατηγική του Συνδέσμου εντάσσεται η διαρκής ενίσχυση του Ινστιτούτου τόσο προς την κατεύθυνση της συγκέντρωσης και ανάλυσης στοιχείων όσο και προς την κατεύθυνση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης». Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ η οποία προβλέπει τη διάθεση πάνω από 100 προγραμμάτων e-learning για τους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας