Πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου έδωσαν το “παρών” στα εγκαίνια της 5ης FOOD EXPO, αποδεικνύοντας αντίστοιχα τη σημασία που έχει η έκθεση για ολόκληρο τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. 

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε ο διοργανωτής της έκθεσης, κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει η FOOD EXPO διεθνώς και η καθολική αποδοχή που απολαμβάνει από το σύνολο της εγχώριας αγοράς, αντικατοπτρίζει τη δυναμική των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου και τις τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών Τροφίμων & Ποτών παγκοσμίως»

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΒαγγέληςΑποστόλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο των τελευταίων ετών, σημείωσε ότι «οφείλουμε να ενισχύσουμε τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού στη διεθνή σκηνή και φυσικά να περιφρουρήσουμε το αγροδιατροφικό μας προϊόν, ειδικά σε μία περίοδο τόσο δύσκολη»

Ισχυρή θεσμική εκπροσώπηση στα εγκαίνια της FOOD EXPO

1. Νίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και CEO της διοργανώτριας FORUM ΑΕ 2. Βαγγέλης Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τη σημασία του κλάδου Τροφίμων και Ποτών στην εγχώρια Οικονομία υπογράμμισε και ο Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο οποίος κατά το χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο συγκεκριμένος κλάδος καταλαμβάνει το 25% της μεταποιητικής και βιομηχανικής παραγωγής της χώρας, ενώ ο κύκλος εργασιών της αγγίζει τα 15 δις ευρώ, 4,5 δις εκ των οποίων αφορούν τις εξαγωγές. «Στόχος μας είναι να φέρουμε τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές», σημείωσε ο κ. Καλούσης: «Και η FOOD EXPO έχει κυρίαρχο ρόλο σ’ αυτό»

Την έκθεση χαιρέτισε και ο Vladimir Tudzharov, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, τιμώμενης χώρας της FOOD EXPO 2018, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά:«H Eλλάδα αποτελεί παραδοσιακό εμπορικό και οικονομικό εταίρο για τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας ανέρχεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ αυτή τη χρονιά σημειώνεται αύξηση τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές»

Τέλος, χαιρετισμό απηύθηναν επίσης οι: Κωνσταντίνος Αγοραστός, πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος & Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) & Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), αλλά και ∆ρ Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας