Ισχυρή θεσμική εκπροσώπηση στα εγκαίνια της FOOD EXPO

tour-market
By tour-market March 12, 2018 11:41

Ισχυρή θεσμική εκπροσώπηση στα εγκαίνια της FOOD EXPO

Πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου έδωσαν το “παρών” στα εγκαίνια της 5ης FOOD EXPO, αποδεικνύοντας αντίστοιχα τη σημασία που έχει η έκθεση για ολόκληρο τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. 

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε ο διοργανωτής της έκθεσης, κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει η FOOD EXPO διεθνώς και η καθολική αποδοχή που απολαμβάνει από το σύνολο της εγχώριας αγοράς, αντικατοπτρίζει τη δυναμική των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου και τις τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών Τροφίμων & Ποτών παγκοσμίως»

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΒαγγέληςΑποστόλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο των τελευταίων ετών, σημείωσε ότι «οφείλουμε να ενισχύσουμε τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού στη διεθνή σκηνή και φυσικά να περιφρουρήσουμε το αγροδιατροφικό μας προϊόν, ειδικά σε μία περίοδο τόσο δύσκολη»

Ισχυρή θεσμική εκπροσώπηση στα εγκαίνια της FOOD EXPO

1. Νίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και CEO της διοργανώτριας FORUM ΑΕ 2. Βαγγέλης Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τη σημασία του κλάδου Τροφίμων και Ποτών στην εγχώρια Οικονομία υπογράμμισε και ο Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο οποίος κατά το χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο συγκεκριμένος κλάδος καταλαμβάνει το 25% της μεταποιητικής και βιομηχανικής παραγωγής της χώρας, ενώ ο κύκλος εργασιών της αγγίζει τα 15 δις ευρώ, 4,5 δις εκ των οποίων αφορούν τις εξαγωγές. «Στόχος μας είναι να φέρουμε τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές», σημείωσε ο κ. Καλούσης: «Και η FOOD EXPO έχει κυρίαρχο ρόλο σ’ αυτό»

Την έκθεση χαιρέτισε και ο Vladimir Tudzharov, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, τιμώμενης χώρας της FOOD EXPO 2018, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά:«H Eλλάδα αποτελεί παραδοσιακό εμπορικό και οικονομικό εταίρο για τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας ανέρχεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ αυτή τη χρονιά σημειώνεται αύξηση τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές»

Τέλος, χαιρετισμό απηύθηναν επίσης οι: Κωνσταντίνος Αγοραστός, πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος & Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) & Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), αλλά και ∆ρ Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). 

tour-market
By tour-market March 12, 2018 11:41
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…