KOUZINA 2017: Οι γεύσεις και οι μυρωδιές των «αλησμόνητων πατρίδων» κατέκλυσαν την Ανατολική Χαλκιδική

marilena
By marilena June 12, 2017 14:45 Updated

KOUZINA 2017: Οι γεύσεις και οι μυρωδιές των «αλησμόνητων πατρίδων» κατέκλυσαν την Ανατολική Χαλκιδική

Μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις της Μικρασίας και του Πόντου κατέκλυσαν τις πιο όμορφες γωνιές της Ανατολικής Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του KOUZINA 2017 με τίτλο «η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων».

Πράγματι, η γαστρονομική κληρονομιά των Ελλήνων από τα «ματωμένα χώματα», το αποτύπωμα της οποίας καθορίζει την κουζίνα ολόκληρης της παράκτιας ζώνης της προαθωνικής χερσονήσου, για μία ακόμη φορά συνεπήρε τους συμμετέχοντες στις δραστηριότητες του φεστιβάλ!

Μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε πράσινα ξωκλήσια στο Στρατώνι ή σε λουλουδιασμένες καλοκαιρινές αυλές στην Αμμουλιανή, γεύματα και δείπνα σε «μπαλκόνια στο Αιγαίο» ιδιαίτερων restaurants, όπως εκείνο στις «Skites» στην Ουρανούπολη και στην «Ανεμότρατα» της Αμμουλιανής, προέβαλαν κάθε γαστριμαργική πτυχή της περιοχής.

Υπέροχη πολιτιστική πινελιά της ιδιαίτερης αυτής ενότητας αποτέλεσε η γαστρο-πολιτιστική παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος «Ο Άγιος Μόδεστος», το οποίο αναβίωσε ανθρώπινες συνήθειες περασμένων δεκαετιών μέσα από σαρκαστικούς διαλόγους, πολύ τραγούδι και λεβέντικο χορό. Το κοινό του «Alexandros Palace Hotel & Suites» αποθέωσε τους συντελεστές, επιβραβεύοντας έτσι την ποιότητα της πρωτοβουλίας.

Για μία ακόμη φορά η Χρύσσα Γρηγορίου του «Avaton Educational Farm» της Ουρανούπολης παρέδωσε στο κοινό μαθήματα κοσμετολογίας, χρησιμοποιώντας αγριοβότανα του Άθωνα, ενώ «έκλεισε τη μαγική βραδιά» με παράθεση αυθεντικού μικρασιάτικου δείπνου, το οποίο συζητήθηκε έντονα, αφού προκάλεσε θετικά το γευστικό αισθητήριο όλων των συνδαιτημόνων.

Σημαντικοί chef και pastry chef έδωσαν δυναμικό παρόν στη διοργάνωση, συνεργαζόμενοι με τοπικούς chef και μάγειρες και παρουσιάζοντας εξαιρετικά πιάτα γεμάτα τοπικά προϊόντα και μαγειρική έμπνευση από τις «αλησμόνητες πατρίδες».

Πράγματι, o pastry chef του Plaisir Παναγιώτης Σαρακάκης παρέδωσε μοναδικό μάθημα ποντιακής μαγειρικής και μικρασιάτικης ζαχαροπλαστικής στην πανέμορφη αυλή του «Ayia Marina Suites», ενώ ο Βασίλης Μπερμπεράκης από το «Σέμπρικο» δημιούργησε στο «fish restaurant Μεγάλη Άμμος» της Αμμουλιανής ένα πολύ ιδιαίτερο μενού 4 πιάτων, το οποίο άφησε τις καλύτερες γευστικές αλλά και οπτικές εντυπώσεις.

Ο chef Κώστας Μπαμπάθας του Electra Palace Thessaloniki παρουσίασε στο «The Roost» της Αμμουλιανής αντίστοιχο μενού, «παντρεύοντας» προϊόντα του Αριστοτελικού Βουνού και της Αθωνικής Θάλασσας, στολίζοντας κάθε πιάτο με αγριολούλουδα του αμμουλιανιώτικου αγρού και με κρίταμα από τις χρυσές ακτές του νησιού.

Τέλος, ο chef του «restaurant Lofos» των Eagles Villas, Διονύσης Ζαχαρόπουλος, εντυπωσίασε τους Ιταλούς εκπροσώπους Τύπου, αφού η έμπνευση, η γεύση και η δυναμική του μενού του χαρακτηρίσθηκε ως εφάμιλλη της φήμης και της δυναμικής του resort που εκπροσωπεί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ιταλική» δημοσιογραφική αποστολή της τέταρτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ως συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Ιταλίας, ενώ εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του KOUZINA 2017 είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και μπορείτε να τις δείτε  εδώ

marilena
By marilena June 12, 2017 14:45 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.gr

Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδηλώσεις

< 2017 >
November
MTuWThFSS
  12345
678910
  • All day
    10/11/17-12/11/17

    ΔΕΘ HELEXPO

    ΔΕΘ HELEXPO

    Η 33η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2017» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1112
13141516171819
202122232425
  • All day
    25/11/17-27/11/17

    Επαρ.Οδ. Παιανίας-Λούτσας, Σπάτα Αρτέμιδα 190 04, Ελλάδα

    Επαρ.Οδ. Παιανίας-Λούτσας, Σπάτα Αρτέμιδα 190 04, Ελλάδα

    Η νέα Xenia, μία premium και 100% στοχευμένη στον ξενοδοχειακό κλάδο έκθεση, θα φιλοξενηθεί στο ΜETROPOLITAN EXPO, το τριήμερο 25-26-27 Νοεμβρίου 2017.

26
27282930   

Μοιραστείτε το site μας…