ΞΕΕ: Αποχώρησε ο Γ. Τσακίρης από τη θέση του Προέδρου

tour-market
Από tour-market Ιανουάριος 16, 2018 10:16

ΞΕΕ: Αποχώρησε ο Γ. Τσακίρης από τη θέση του Προέδρου

Αποχώρησε από τη θέση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Τσακίρης και τα καθήκοντα ανέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός. Ο κ.Τσακίρης σε αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς όλους τους συναδέλφους του και μέλη του ΞΕΕ, αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας μου ως προέδρου και είκοσι συνολικά χρόνια συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ολοκληρώνεται σήμερα ένας μακρόχρονος κύκλος μου στα κοινά του Έλληνα ξενοδόχου και συγχρόνως κλείνει για μένα μια σημαντική περίοδος, που περιλαμβάνει πολλά καλά προσωπικά μου χρόνια και πολλές από τις πιο γεμάτες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής μου.

Είχα την χαρά να γνωρίσω και συνεργαστώ στην εικοσαετή θητεία μου, με πολλούς σπουδαίους, ικανούς και καταρτισμένους επαγγελματίες ξενοδόχους και ιδιοκτήτες camping, με όραμα δημιουργίας και προσφοράς και έμαθα πολλά από αυτούς.

Παράλληλα είχα την τιμή και το προνόμιο να συνυπάρξω στο διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια να ηγηθώ ικανών, αξιόπιστων και αφοσιωμένων στο καθήκον τους συναδέλφων, που στήριξαν με μεγάλη εμπιστοσύνη την κοινή προσπάθεια μας, τους οποίους βαθύτατα εκτιμώ και ευχαριστώ.

Ανέλαβα το 2010 την ηγεσία του ΞΕΕ, παράλληλα με μια δύσκολη και αβέβαιη κοινωνική και οικονομική συγκυρία της χώρας μας και προσπαθήσαμε, σε δύσκολο και αντίξοο περιβάλλον, να κρατήσουμε ψηλά τις αξίες μας, το πρότυπο λειτουργίας μας, την εικόνα και το κύρος μας.

Επιδιώξαμε και αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες και ρόλους για την αναβάθμιση και οργάνωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Συμπορευτήκαμε σε ένα όμορφο και συγχρόνως δύσκολο ταξίδι, κερδίσαμε πολλές μάχες, είχαμε σημαντικές επιτυχίες αλλά και αποτυχίες και τελικά καταφέραμε να δώσουμε μια θετική εικόνα και ελπίδα στην κοινωνία.

Είμαι βέβαιος ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο υπό τη νέα άξια Διοίκησή του και με τη δική σας σημαντική συμβολή, υποστήριξη και ενδιαφέρον, όχι μόνο θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον σημαντικό του ρόλο στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας μας, αλλά θα αναβαθμίσει περαιτέρω την εικόνα και ωφέλεια του τουρισμού για την ελληνική κοινωνία.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού στην κοινωνία είμαστε εμείς, οι Έλληνες ξενοδόχοι, μικροί και μεγάλοι, που πασχίζουμε καθημερινά για την εικόνα και προκοπή αυτού του τόπου. Παρ’ όλο που η κυρίαρχη εικόνα του τουρισμού στην κοινωνία, περιορίζεται διαχρονικά στα ποσοτικά του επιτεύγματα, υπάρχει και η άλλη, η λιγότερο προβεβλημένη αλλά εξίσου σημαντική συμβολή, αυτή στην απασχόληση και την τεράστια συνεισφορά του τουρισμού στην παραγωγή εισοδήματος σε όλους τους τομείς της οικονομίας, συμβολή που διαχρονικά δεν μας αναγνωρίζεται.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι,

Η αποχώρησή μου από τα κοινά του κλάδου μας είναι σε προσωπικό επίπεδο στενάχωρη διότι κυρίως θα μου λείψει η χαρά της συνεργασίας μου με εξαιρετικούς συναδέλφους και συνεργάτες.

Όμως ως γνωστό, κάθε τέλος οριοθετεί συγχρόνως την αρχή ενός άλλου κεφαλαίου, το οποίο για μένα είναι η επιστροφή στις ρίζες μου, στην επαγγελματική μου καθημερινότητα στη δουλειά μου και στην επιχείρησή μου. Πιστεύω όμως ότι η μεταξύ μας σχέση, διαχρονικά, θα παραμείνει μια ισχυρή σχέση.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας, τη μακρόχρονη συνεργασία μας και για όλα όσα μου προσφέρατε.

Καλή τύχη σε όλους σας

Γεώργιος Α. Τσακίρης
Πρόεδρος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος»

 

tour-market
Από tour-market Ιανουάριος 16, 2018 10:16
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Σχολιάστε
προβολή σχολίων

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.
Απαιτούμενα είναι τα πεδία με αστερίσκο*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
Φεβρουάριος
MTuWThFSS
   1
 • Όλη τη μέρα
  01/02/18-11/02/18

  Για τρίτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται στην Αθήνα η γαστρονομική εβδομάδα “Dine Athens” από την Alpha Bank. Κατά τη διάρκεια του 3ου “Dine Athens”, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια, σε ειδικές τιμές και με επιπλέον προνόμια για τους κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank. Τη λίστα των εστιατορίων μπορείτε να δείτε εδώ:  www.dineathens.gr/gr/estiatoria

  Περισσότερες πληροφορίες: www.dineathens.gr

234
56789
 • Όλη τη μέρα
  09/02/18-12/02/18

  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα – Αττικής, Κτίριο 603Α,

  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα – Αττικής, Κτίριο 603Α,

  Οι εταιρείες που εκθέτουν στην HORECA καλύπτουν όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αφορούν στον εξοπλισμό και στην τροφοδοσία Ξενοδοχείων και χώρων Μαζικής Εστίασης.

 • Όλη τη μέρα
  09/02/18-12/02/18

  MEC – Mediterranian Exhibition Center, Paiania, Greece

  MEC – Mediterranian Exhibition Center, Paiania, Greece

  Το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός για όλες τις σύγχρονες και πρωτοποριακές λύσεις γύρω από τις κατασκευές, τον εξοπλισμό, την ανακαίνιση, το design, τον κλιματισμό, τον εξαερισμό, την ενέργεια, τη διαχείριση νερού, την πισίνα και το spa. 

1011
12131415
 • Όλη τη μέρα
  15/02/18-16/02/18

  Το Swiss Education Group (SEG), το κορυφαίο Ελβετικό δίκτυο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών Hotel Management, έρχεται στην Αθήνα για μαθητές Λυκείου και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Τα workshops αποτελούν μέρος μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διεξάγει το Swiss Education Group σε πολλές χώρες παγκοσμίως με στόχο να φέρουν σε επαφή στελέχη που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού με τους μελλοντικούς επαγγελματίες στον τομέα του Hospitality Management.

161718
1920212223
 • Όλη τη μέρα
  23/02/18-25/02/18

  Σημείο συνάντησης του κλάδου της ζαχαροπλαστικής θα αποτελέσει το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστικής που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της 8ης ARTOZYMA, την οποία διοργανώνει στο ίδιο διάστημα η ΔΕΘ-Helexpo. Πρόκειται για την εκδήλωση των ζαχαροπλαστών της χώρας, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην ARTOZYMA.

2425
262728    

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…