Για τα ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις που διέκοψαν προσωρινά ή πλήρως τη λειτουργία τους μετά το σεισμό στις 21 Ιουλίου 2017, ο Δήμος της Κω αποφάσισε απαλλαγές και μειώσεις τελών.

Ο δήμος από το σύνολο των 28 αιτήσεων που δέχθηκε, έλαβε την απόφαση να μειώσει κατά 30% τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και παραχώρησης παραλίας για το έτος 2017,  για τις 5 επιχειρήσεις που έκλεισαν για 10-20 ημέρες.

Επίσης, από το σύνολο των αιτήσεων απήλλαξε πλήρως από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και μισθωμάτων παραλίας για το έτος 2017 και από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το χρονικό διάστημα από 22/07/2017 έως 31/12/2017, τις 17 επιχειρήσεις  που έκλεισαν μετά το σεισμό και δεν έχουν ξανά ανοίξει από τότε  διότι τα κτίρια στα οποία λειτουργούσαν κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και δεν έχουν  αποκατασταθεί ακόμα.

Ωστόσο, δεν έκανε δεκτές 6 αιτήσεις γιατί δεν πληρούν την προϋπόθεση που έθεσε ο δήμος περί αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις αυτές αφορούν υλικές ζημιές ή μείωση της αγοραστικής κίνησης και πτώση του τζίρου εξαιτίας του σεισμού, σύμφωνα με τα έγγραφα που προσκομίστηκαν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας