Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το φετινό Digi.travel EMEA Conference & Expo

tour_market
By tour_market November 8, 2017 11:45 Updated

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το φετινό Digi.travel EMEA Conference & Expo

Η καλύτερη αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και νέων εργαλείων όπως είναι για παράδειγμα οι εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (virtual reality – VR) βρέθηκαν στο επίκεντρο του φετινού Digi.travel EMEA Conference & Expo, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 24-25 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Το φετινό συνέδριο απέδειξε για άλλη μία χρονιά γιατί θεωρείται μία εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος καλείται να προσαρμοστεί στα δεδομένα και τις απαιτήσεις που δημιουργεί η διαρκώς αυξανόμενη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Οι ψηφιακές στρατηγικές ήταν άλλωστε και το θέμα της ομιλίας του κ. Δημήτρη Βασιλειάδη, στελέχους του ΕΟΤ, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά για την καλύτερη προώθηση της Ελλάδος ως τουριστικού προορισμού.

Προϋπόθεση για να υιοθετηθούν και να αξιοποιηθούν οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι, φυσικά, οι υποδομές, τα δίκτυα νέας γενιάς, τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν και άλλες ευκαιρίες όσον αφορά την ενίσχυση των πωλήσεων αλλά και τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών, όπως ανέφερε στη δική του ομιλία ο κ. Σπύρος Τιμοθεάτος, υποδιευθυντής εμπορικής ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η παρουσίαση της Zoottle, την οποία πραγματοποίησε ο κ. Γαβριήλ Ευσταθίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει για συγκέντρωση πληροφοριών η πρόσβαση στο WiFi. Οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη βελτίωση της εμπειρίας με υπηρεσίες όπως αυτή της Handy για την οποία μίλησε η κα Βασιλική Μαυροκεφάλου, γενική διευθύντρια της Tink Labs.

Ιδιαίτερη αίσθηση και ενδιαφέρον προκάλεσαν πάντως οι δύο παρουσιάσεις που έγιναν αναφορικά με τις δυνατότητες του VR. Ο κ. Άρης Μάρκου (Head IM & B2B sales, Samsung Electronics Hellas) και ο κ. Θωμάς Κολοκύθας (διευθυντής της DTMH) παρουσίασαν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπάρχουσες λύσεις VR στα ξενοδοχεία, προκειμένου να προωθήσουν καλύτερα τις υπηρεσίες τους, ενώ στη συνέχεια ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης (North Events) παρουσίασε το project του VR Visit Greece, το οποίο αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά τα επόμενα χρόνια.

Η ισχύς και η δυναμική που μπορούν να προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά το Twitter και το LinkedIn ήταν το θέμα της παρουσίασης του κ. Ντένη Κουτούδη, η οποία ήταν από τις πλέον ενδιαφέρουσες με τον ιδρυτή της εταιρείας LinkedSuperPowers να δίνει αρκετά παραδείγματα για το πώς μία τουριστική επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει τα social media. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά της Xenia Temur από την HQPlus, η οποία παρουσίασε τρόπους αξιοποίησης των δεδομένων που έχει στη διάθεση του ένα ξενοδοχείο προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του, ενώ η κα Λίνα Καστρίτη από τη Nelios αναφέρθηκε στη σημασία των επενδύσεων στις ψηφιακές τεχνολογίες, οι οποίες δεν επηρεάζουν θετικά μόνο τις πωλήσεις αλλά και άλλα τμήματα μίας τουριστικής επιχείρησης.

Η δεύτερη ημέρα του φετινού Digi.travel EMEA Conference & Expo ξεκίνησε με την ομιλία του Fernardo Ramiro από την Amadeus, ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες λύσεις της Amadeus, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα για συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων που επιτρέπουν την καλύτερη κατηγοριοποίηση των υποψήφιων επισκεπτών.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά της Virna Moschini από την Travelport, η οποία επεσήμανε τη σημασία που έχουν πλέον τα smartphone και οι φορητές συσκευές αλλά και το πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε μία σχέση με τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται έναν προορισμό.

Οι δυνατότητες που προσφέρουν τεχνολογικές λύσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό ήταν το θέμα της παρουσίασης του κ. Στέργιου Παναγιωτάκηαπό τη Cyberlogic, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Μαρούτσος (πρόεδρος ΠΕΤΑΓΑ) και ο κ. Ντίνος Φραντζεσκάκης (Discover the World) συζήτησαν τις αλλαγές που φέρνουν οι ψηφιακές πλατφόρμες στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τονίζοντας ότι ευκαιρίες υπάρχουν αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές.

Η τελευταία ενότητα ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Peter Jordan της Toposophy, ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η αποκαλούμενη “οικονομία διαμοιρασμού” που δεν επηρεάζει μόνο τον τουρισμό αλλά πολλούς ακόμη κλάδους. Η ενότητα έκλεισε με την παρουσίαση από την κα Βενταλίνα Καραγιάννη (ClioMuse) της διαφορετικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη ένα εξειδικευμένο και προσωποποιημένο tour με ποδήλατα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στον ελληνικό τουρισμό η Amadeus, η Grecotel Hotel & Resorts και η Travelport.

Υπενθυμίζεται ότι το Digi.travel EMEA Conference & Expo 2017 αποτελεί την “ευρωπαϊκή” έκδοση της σειράς συνεδρίων Digi.travel, διοργανωτής των οποίων είναι η Travel Media Applications.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α).

Platinum χορηγός ήταν η COSMOTE, χρυσοί χορηγοί η Amadeus, η Handy και η HQPlus και ασημένοι χορηγοί οι Travelport, Samsung, Cyberlogic, Zootle, Nelios, Webotel και WebOlution.

tour_market
By tour_market November 8, 2017 11:45 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…