Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδέει τον αθλητισμό με τον τουρισμό

tour-market
By tour-market March 5, 2018 10:55

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδέει τον αθλητισμό με τον τουρισμό

H Ρόδος προετοιμάζεται να υποδεχθεί τους δρομείς και να διοργανώσει άψογα τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο του νησιού, που θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου, προσφέροντας σε όλους μία ξεχωριστή αθλητική, δρομική και τουριστική εμπειρία. Αυτό τόνισαν οι διοργανωτές του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο ξενοδοχείο Best Western Plaza στο κέντρο της πόλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου περνά πλέον στην φάση της «ενηλικίωσης». Αποτελεί έναν αγώνα θεσμό, ενώ η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα τον κατατάσσει στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας. Η επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS & IAAF διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή του αναγνώριση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Παπαβασιλείου πρόκειται για μία αθλητική εκδήλωση, η οποία ανήκει στη Ρόδο και σε όλους τους Ροδίτες, ενώ έχει στόχο την ενίσχυση της φήμης του προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο έτσι ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητα του προορισμού κατά τη χαμηλή σεζόν.  Το εγχείρημα αυτό παίρνει φέτος σάρκα και οστά, καθώς μεγάλοι tour operators περιλαμβάνουν τον μαραθώνιο στα πακέτα τους.

«Φέτος το όραμα της σύνδεσης του αθλητισμού με τον τουρισμό παίρνει σάρκα και οστά. Ύστερα από στοχευμένες και εντατικές προσπάθειες, ενεργοποιήθηκαν μεγάλοι tour operators, οι οποίοι έχουν εντάξει τον μαραθώνιό μας στα προϊοντικά τους πακέτα. Συγκεκριμένα, η TUI Βελγίου έχει συνθέσει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στον μαραθώνιο Ρόδου, τα οποία πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της. Παράλληλα, η LTUR ξεκινά τις επόμενες ημέρες μέσω του δικτύου των τουριστικών της γραφείων αλλά και μέσω του διαδικτύου την προβολή και πώληση οργανωμένων πακέτων διακοπών σε συνδυασμό με τον μαραθώνιο της Ρόδου. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για τον αγώνα και για τον προορισμό. Είμαστε βέβαιοι ότι το παράδειγμα της TUI και της LTUR θα ακολουθήσουν και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των τουρ οπερέιτορς», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Παπαβασιλείου.

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο πάντα της διαδικασίας σύνδεσης του Αθλητισμού με τον Τουρισμό. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η συμμετοχή στον αγώνα ομάδας αποτελούμενης από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ αλλά και από τοπικούς τουριστικούς φορείς. Όπως εξήγησε η κα Παπαβασιλείου, αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ίδια την υπουργό τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στον κλασικό μαραθώνιο Αθηνών και θα βρει συνέχεια στη Ρόδο.

Μία ακόμη σημαντική ανακοίνωση έκανε η κα Παπαβασιλείου λέγοντας ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα αδελφοποιηθεί με τον Μαραθώνιο της Λάρνακας, έναν αγώνα ο οποίος έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτόν της Ρόδου.

Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν τον αγώνα καθιστώντας εφικτή τη διοργάνωση και κάλεσε όλους να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο και όλους τους παράλληλους αγώνες. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής δήλωσε ότι η διοργάνωση μπορεί να αναδείξει το νησί της Ρόδου ως παγκοσμίου φήμης κέντρο αθλητισμού.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συνδιοργανώνουμε τον Μαραθώνιο Ρόδου. Αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση έχει αναδείξει το νησί μας στο κέντρο αθλητισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου πρέπει να φτάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ραντεβού στην πλατεία δημαρχείου στις 29 Απριλίου», είπε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Βασίλειος Ζήκας, στάθηκε στην άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, υποσχόμενος ένα ακόμη ποιοτικό και επιτυχημένο αγώνα.

«Η άριστη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών φορέων (Περιφέρεια Ν.Α., του  Δήμου Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ, του ΣΕΓΑΣ και  της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου) και συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους και τις  εθελοντικές ομάδες.

Κινούμαστε σε τρεις πυλώνες:

 • Αθλητική συμμετοχή – κινητοποίηση των πολιτών του νησιού για άθληση σε όλες τις ηλικίες με τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό.
 • Αθλητικός τουρισμός – Ανάδειξη της ιστορικής, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρόδου και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς.
 • Ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Όλοι εμείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για έναν ποιοτικό και πετυχημένο αγώνα που θα είναι για όλους μια αξέχαστη εμπειρία και για τη Ρόδο ένα ξεχωριστό γεγονός», δήλωσε ο κ. Ζήκας.

Ο κ. Μιχάλης Παυλούς, εκπροσωπώντας την κεντρική διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί μία επιτυχημένη και διεθνοποιημένη αθλητική εκδήλωση. Για πρώτη φορά φέτος τουριστικοί φορείς επενδύουν στο μαραθώνιο της Ρόδου. Αυτός ήταν ένας στρατηγικός στόχος των συνδιοργανωτών και κυρίως της Περιφέρειας ο οποίος πλέον Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για το νησί της Ρόδου να αναπτύξει και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στον στόχο της επέκτασης της τουριστικής σεζόν. Εκπροσωπώντας τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ θα ευχηθώ καλή επιτυχία στην φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου της Ρόδου».

Ο Τεχνικός Διευθυντής Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Νίκος Πολιάς είπε ότι το 60% των μέχρι τώρα εγγραφών έχουν γίνει από το εξωτερικό και είπε ότι φέτος θα σημειωθούν ρεκόρ επιδόσεων και συμμετοχών. Συγκεκριμένα ο κ. Πολιάς δήλωσε: «Έχει αποκτηθεί πλέον μία μεγάλη εμπειρία απ’ όλους τους εμπλεκόμενους στους διάφορους τομείς οργάνωσης του Μαραθωνίου της Ρόδο. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους δρομείς απ΄όλο τον κόσμο και στους Έλληνες μία πολύ καλή εμπειρία. Η διοργάνωση δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού. Έχουν γίνει πολλές κινήσεις για την αναβάθμιση της διοργάνωσης φέτος, όπως π.χ. το νέο σάιτ το οποίο είναι λειτουργικό και έχει βοηθήσει στις εγγραφές. Επίσης η θέσπιση των χρηματικών επάθλων στους νικητές, αναμένουμε ότι θα αναβαθμίσει το αγωνιστικό κομμάτι προσελκύοντας καλύτερους δρομείς. Ήδη οι κινήσεις που γίνονται για την προώθηση του Μαραθωνίου στο εξωτερικό αποδίδουν καρπούς. Το 60% των μέχρι τώρα συμμετοχών είναι από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 25 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ αυτών είναι η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα προηγούμενα επίπεδα συμμετοχής σε όλους τους αγώνες ενώ αναμένουμε και ρεκόρ επιδόσεων».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός δηλώνοντας ότι αποτελεί χρέος για την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του Υπουργού αναφερόταν: «Χαιρετίζω και καλωσορίζω στο δήμο μας τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου. Είναι μεγάλη τιμή για το νησί μας να φιλοξενεί μία τέτοια διοργάνωση καθώς ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά μία ευκαιρία να προβληθούν ο τουρισμός, ο πολιτισμός, τα νησιά μας και η χώρα μας εν γένει.  Η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει αυτό το εγχείρημα και χρέος μας είναι να συμβάλουμε σε όλες τις αθλητικές προσπάθειες που έχουν υγιείς βάσεις και αγγίζουν το πλατύ κοινό. Εύχομαι οι πολίτες της Ρόδου να αγκαλιάσουν αυτή την αθλητική δράση και να δώσουν το παρών με την ενεργή τους συμμετοχή. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές και στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου καλή επιτυχία και να χαρούν την εμπειρία».

 

tour-market
By tour-market March 5, 2018 10:55
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…