Προοπτικές διασύνδεσης αγροδιατροφής και βιομηχανίας με τον τουρισμό

marilena
By marilena November 23, 2017 09:30 Updated

Προοπτικές διασύνδεσης αγροδιατροφής και βιομηχανίας με τον τουρισμό

O Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της Ημερίδας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ Αγροδιατροφής- Βιομηχανίας- Τουρισμού, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων Τουρισμού, Οικονομίας & Ανάπτυξης, και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο κ. Τζιάλλας επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι για την Ελλάδα μια ομπρέλα οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων δεδομένου ότι λειτουργώντας σε συνέργεια με τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία.

Τόνισε ότι βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού είναι ο τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και η επέκταση της τουριστικής περιόδου συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης ισόρροπα μέσα στο χρόνο.

Αναφέρθηκε στις συνεχόμενα ανοδικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και ότι φέτος οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια. Η δυναμική αυτή, επισήμανε, πρέπει με τους κατάλληλους χειρισμούς να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη των τομέων της αγροδιατροφής και της μεταποίησης.

Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας έμπρακτα, συμμετέχοντας στις εργασίες του Φόρουμ από την έναρξή του.

Επισήμανε τις υλοποιούμενες δράσεις του Υπουργείου για την στήριξη του Ελληνικού Πρωϊνού του ΞΕΕ, την χορήγηση Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στις επιχειρήσεις και Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου, την επικείμενη ολοκλήρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των προδιαγραφών για τις επιχειρήσεις και δραστηριότητες αγροτουρισμού. Επίσης αναφέρθηκε στο έργο του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού, που θα εκτιμήσει μεταξύ άλλων τη επίδραση του τουρισμού στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.

Το Φόρουμ είναι ένα μέσο, τόνισε, ώστε ο ελληνικός τουρισμός να ισχυροποιήσει την ταυτότητά του και την εξωστρέφειά του μέσα από τις συνέργειες με την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση.

 

marilena
By marilena November 23, 2017 09:30 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.gr

Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδηλώσεις

< 2017 >
December
MTuWThFSS
    123
45678
 • All day
  08/12/17-10/12/17

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Νέα δεδομένα δημιουργεί ο σχεδιασμός της 4ης GREEK TOURISM EXPO, που θα διοργανωθεί 8-10 Δεκεμβρίου, 2017 στο Metropolitan Expo.

  Νέες ιδέες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, με εκθέτες κύρους και χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες υπόσχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά του τουρισμού, με παράλληλες εκδηλώσεις που θα ξεχωρίσουν, Ημερίδες και Workshops, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις.

910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Μοιραστείτε το site μας…