Πως μπορούν τα αεροδρόμια να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των επιβατών

tour_market
By tour_market September 11, 2017 13:40

Πως μπορούν τα αεροδρόμια να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των επιβατών

Νέα δεδομένα από την ICLP, αναφέρουν πώς η καλύτερη κατανόηση του τι κινητοποιεί και τι αρέσει στους επιβάτες, θα επιτρέψει στ’ αεροδρόμια να επωφεληθούν από τον αυξημένο χρόνο παραμονής των επιβατών, για να ξοδέψουν χρήματα στους τερματικούς σταθμούς.

Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι στοιχεία όπως ο φόβος για μεγαλύτερες ουρές ή η εξοικείωση των επιβατών με το αεροδρόμιο (ή η έλλειψή αυτής) θα είναι βασικοί καθοριστικοί παράγοντες του χρόνου παραμονής, η έρευνα της ICLP αποκάλυψε ότι τα αεροδρόμια μπορούν να έχουν σημαντική επιρροή όταν πρόκειται να πείσουν τους επιβάτες να περάσουν περισσότερο χρόνο στον τερματικό σταθμό. Σημαντικό ποσοστό (42%) των επιβατών δήλωσε ότι θα έφθασαν στο αεροδρόμιο νωρίτερα αν ήξεραν ότι υπάρχουν εκπτώσεις αγορών ή κουπόνια τροφίμων και ποτών (46%).

Επιπλέον, ενώ σχεδόν το ένας στους πέντε (19%) ερωτηθέντες λέει ότι η μετάβαση στο αεροδρόμιο είναι κάτι που κάνουν απλά επειδή πρέπει, πάνω από το ήμισυ (53%) λένε ότι διασκεδάζουν αυτή τη διαδικασία. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για τα αεροδρόμια να επενδύσουν σε στρατηγικές που θα ενθαρρύνουν τους επιβάτες να περνούν επιπλέον χρόνο στο τερματικό πριν από τις πτήσεις τους.

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να μπουν στον πειρασμό να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα ενώ βρίσκονται στο τερματικό σταθμό. Σχεδόν το ήμισυ (45%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εάν υπήρχαν διαθέσιμες προσφορές στα μαγαζιά πριν από το ταξίδι τους, θα πείθονται πιο εύκολα να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα. Πάνω από το ένα τρίτο (35%) δήλωσαν ότι θα αισθάνονταν ενθαρρυνμένοι να αγοράσουν περισσότερα στο αεροδρόμιο εάν κέρδιζαν αεροπορικά μίλια, και σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) δήλωσαν ότι θα δαπανούσαν περισσότερα εάν μπορούσαν να συγκρίνουν την τιμή των εμπορευμάτων μεταξύ των αεροδρομίων εσωτερικού και εξωτερικού. Οι εκπτώσεις είναι επίσης ένα βασικό κίνητρο, και τόσο οι περιστασιακοί (43%) όσο και οι συχνότεροι (46%) ταξιδιώτες λένε ότι θα μπορούσαν να δαπανήσουν περισσότερα αν υπήρχε αυτή η επιλογή.

Ένα σημαντικό 40% των επιβατών δήλωσε ότι θα επέλεγε ένα αεροδρόμιο με βάση το πρόγραμμα εμπιστσύνης ή επιβραβεύσεών του, με το 18% να δηλώνει ότι θα δαπανούσε περισσότερα χρήματα εάν είχε πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα επιβραβεύσεων που συνδέεται με δαπάνες στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, μόνο με το 7% των αερολιμένων να θεωρούν τα προγράμματα εμπιστοσύνης μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων τους, φαίνεται ότι οι επιβάτες έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες από τα προγράμματα πιστότητας αντί απο τα αεροδρόμια που τους εξυπηρετούν.

Ο Mignon Buckingham, διευθύνων σύμβουλος της ICLP, δήλωσε ότι τα αεροδρόμια έχουν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση ότι το κλειδί για την αύξηση του εμπορικού κέρδους είναι η κατανόηση του επιβάτη ώστε να του προσφέρουν εμπειρίες που πραγματικά τους ενδιαφέρουν, ανεξάρτητα από τον λόγο του ταξιδιού, της ηλικίας ή του φύλου του καθενός.

“Οι πραγματικά σημαντικές σχέσεις με τους πελάτες βασίζονται στον αναγνώριση και την κατανόηση του επιβάτη του αεροδρομίου ως ατόμου και στη συνέχεια ως πελάτες. Όπως σε κάθε άλλη επιχείρηση, οι αερολιμένες πρέπει να εξετάσουν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα, αλλά καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται και οι τάσεις της αγοράς εξελίσσονται, πολλοί δυσκολεύονται να διατηρήσουν αυτή την κερδοφορία.

Δεδομένου ότι το 40% περίπου των εσόδων των αερολιμένων είναι μη αεροναυτικά και συχνά επιτυγχάνουν υψηλότερη κερδοφορία από τα έσοδα από την αεροναυπηγική, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περισσότεροι αερολιμένες στρέφονται προς τη βιομηχανία αυτή για να μεγιστοποιήσουν την εμπορική τους επιτυχία. Η έρευνά μας δείχνει ότι, έχοντας καλή επαφή με τους πελάτες, υπάρχει δυνατότητα αύξησης των μη αεροναυτικών εσόδων σε μια εποχή που ποτέ δεν υπήρξε μια πιο σημαντική πηγή εισοδήματος για τα αεροδρόμια”.

tour_market
By tour_market September 11, 2017 13:40
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…