επιχορηγήσεις σε ξενοδοχεία

Εξαιρετικά θετική κρίνεται η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου να εγκρίνουν σημαντικές επιχορηγήσεις σε ξενοδοχεία στις αρχές της τουριστικής περιόδου δίνοντας έτσι «ανάσα» στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα το υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε την χορήγηση της πρώτης δόσης του 1/7 της αναλογούσας δημόσιας επιχορήγησης στην εταιρεία «KING JASON HOTEL» που μεταφράζεται σε 742.847,42 ευρώ. Επίσης, ενέκρινε την καταβολή επιχορήγησης ποσού 1.772.360 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στη χορήγηση προκαταβολής (1/7) της επιχορήγησης, στην εταιρεία «ΤΟΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» (πρώην «ΞΕΝΙΑ ΕΞΠΕΡ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΞΕΝΙΑ ΕΞΠΕΡ Α.Ε.»).

επιχορηγήσεις σε ξενοδοχεία

Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) έδωσε εντολή πληρωμής ποσού 498.683,13 ευρώ για την καταβολή β’ δόσης της προβλεπόμενης επιχορήγησης στην εταιρεία «ΑΚΤΗ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ». Ενώ και η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε τη καταβολή ποσού ύψους 32.940,65 ευρώ για το επενδυτικό σχέδιο «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΒΡΥΖΑΛΑΣ ΜΕΠΕ». Το εν λόγω ποσό αποτελεί μέρος της συνολικά προβλεπόμενης επιχορήγησης για το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο που αφορά στην ίδρυση ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3 αστέρων στην Τ.Κ. Κουκουλίου του δήμου Ζαγορίου.

Το συνολικό ενισχυόμενο κόστος του επενδυτικού σχεδίου είναι 461.169,07 ευρώ, με αναλογούσα επιχορήγηση 230.584,54 ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 50% του επενδυτικού σχεδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας