Ενέργειες για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης σε φιλική πόλη για την οικογένεια

tour-market
By tour-market February 28, 2018 10:52

Ενέργειες για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης σε φιλική πόλη για την οικογένεια

Η στρατηγική του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη μια πόλης φιλικής για την οικογένεια παρουσιάστηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τη σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, και από τις 17.00 έως τις 21.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου.

Την ημερίδα με τίτλο «Θεσσαλονίκη και τουρισμός: Ιδέες, ευκαιρίες και συνέργειες για την ανάπτυξη μιας πόλης φιλικής για την οικογένεια» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιωάννα Σεραφειμίδου.

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου είναι διαχειρίστρια των ιστοσελίδων www.pigolampides.gr και www.thepaperboat.gr και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης δημιούργησε το ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «7 λόγοι για να επισκεφθείς τη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια σου», το οποίο τυπώθηκε αρχικά σε 20.000 κομμάτια και θα διανέμεται σε ξένους και Έλληνες  επισκέπτες από τα  ξενοδοχεία και τα σημεία πληροφόρησης του Δήμου (infopoints), αλλά και τα υπόλοιπα κανάλια επικοινωνίας και τουριστικής προβολής της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, εξήρε τη συγκεκριμένη συνεργασία και τόνισε: «Έχουμε ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς αυξήσαμε σημαντικά την επισκεψιμότητα και τώρα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση, μέσω της γαστρονομίας και της οικογένειας και άλλων θεματικών που θα αναπτύξουμε, με τη φιλοδοξία να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες και κυρίως να αυξηθεί ο αριθμός των οικογενειών που επιλέγουν την Θεσσαλονίκη και που ποσοστιαία κυμαίνεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με τα ζευγάρια και τους μεμονωμένους επισκέπτες» τόνισε ο Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει τη δυνατότητα περιηγητικού τουρισμού μέσω των μνημείων της,  της παραλίας και της γαστρονομίας, διαθέτει χώρους δημιουργικής απασχόλησης, βιβλιοθήκες, πάρκα, χώρους εστίασης και αναψυχής, προσανατολισμένους στο παιδί, αλλά είναι και σημείο εξορμήσεων προς άλλους ενδιαφέροντες προορισμούς, όπως η Βεργίνα, η Πέλλα και η Χαλκιδική» κατέληξε ο Σπύρος Πέγκας, τονίζοντας παράλληλα ότι για κάθε επιτυχή έκβαση ενός εγχειρήματος, είναι απαραίτητη η συνέργεια των πολιτών.

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη σημερινή ημερίδα, διευκρινίζοντας ότι θα παρουσιαστούν τα φιλικά για την οικογένεια σημεία της πόλης, ενώ παράλληλα αρχιτέκτονες και επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, τον ξενοδοχειακό κλάδο, των θεματικών περιηγήσεων και τον πολιτισμό, θα μιλήσουν για τις κατευθύνσεις προς τις οποίες εκτιμούν ότι θα πρέπει να κινηθεί η πόλη για να αποκτήσει ακόμη πιο φιλικό προφίλ για τις οικογένειες. «Σημαντικός στόχος της ημερίδας είναι η διάδραση με το κοινό που θα την παρακολουθήσει, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις όλων. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ζεστά χαρακτηριστικά, όπως ο ήλιος και η φιλοξενία, τα οποία οι οικογένειες αναζητούν για τον ποιοτικό τους χρόνο» κατέληξε η ίδια.

tour-market
By tour-market February 28, 2018 10:52
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…