Το 1ο YES to Sea Tourism Forum ξεχώρισε στα POSIDONIA Sea Tourism

tour_market
By tour_market May 31, 2017 09:20 Updated

Το 1ο YES to Sea Tourism Forum ξεχώρισε στα POSIDONIA Sea Tourism

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 4ου POSIDONIA Sea Tourism Forum πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 με μεγάλη επιτυχία, το 1ο ΥES to Sea Tourism Forum με την πρωτοβουλία ομάδας 40 νέων επιστημόνων και με το συντονισμό της κυρίας Δανάης Μπεζαντάκου, Διευθύνουσας Συμβούλου της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS.

Το YES to Sea Tourism Forum πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας, Τουρισμού, του ΕΟΤ αλλά και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής το παρόν έδωσαν περισσότεροι από 600 φοιτητές και στελέχη από το χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, της ναυτιλίας και όχι μόνο.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση, οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας μιας Πλατφόρμας Ανοιχτού  Διαλόγου μεταξύ της νέας γενιάς της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού και των σημερινών στελεχών τους. Όλοι οι συμμετέχοντες εξήραν τη συμβολή της συγκεκριμένης διοργάνωσης  στο σκοπό αυτό.

Κατά τη διάρκεια της έναρξης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, η κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Άξιο αναφοράς είναι ότι στα πλαίσια του Forum έγινε επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση των Ανώτερων  Σχολών  Τουριστικής Εκπαίδευσης και εκσυγχρόνισης ακόμη περισσότερο της  παρεχόμενης εκπαίδευσης στα 8 Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού. Σε συνέχεια του YES to Shipping 2016 υπογραμμίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας η αναγκαιότητα αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, η ανάπτυξη του επιπέδου σπουδών στις συνδεδεμένες με τη ναυτιλία σχολές και η στενότερη διασύνδεσή τους με τη ναυτιλιακή κοινότητα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Focus Bari για το YES to Sea Tourism Forum και παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες, το 82% των ερωτηθέντων βαθμολογούν από 7 μέχρι άριστα (10) τον θαλάσσιο τουρισμό, όσον αφορά τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει, ενώ όσον αφορά τις αμοιβές το 66% θεωρεί ότι είναι καλές σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. Ωστόσο σε ποσοστό  80% θεωρούν ότι η πληροφόρηση για την απασχόληση είναι περιορισμένη.

Ο Αντιπρόεδρος της Royal Caribbean κύριος Ukko Metsola, κατά την διάρκεια της ομιλίας και του ζωντανού διαλόγου του με τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά του κλάδου της κρουαζιέρας και των σκαφών αναψυχής. Τόνισε επίσης πως βασική προϋπόθεση για την ανέλιξη ενός νέου είναι η θέληση και η επιμονή.

Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές ήταν πως στην Ελλάδα οι τομείς του θαλάσσιου τουρισμού, της κρουαζιέρας και του yachting  βρίθουν  ευκαιριών,

τις οποίες οι νέοι δεν πρέπει να φοβηθούν να κυνηγήσουν και να εκμεταλλευτούν. Παράλληλα, ετέθησαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αφορούν στην εξεύρεση στελεχών, δόθηκαν συμβουλές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας νέος στην αρχή της καριέρας του ενώ όλοι επέμειναν πως πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες «για να μείνουμε  Ελλάδα».

Το Forum τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, καθηγητές από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, υψηλόβαθμα στελέχη του Θαλάσσιου Τουρισμού και της Ναυτιλίας, εκπρόσωποι σημαντικών οργανισμών αλλά και εκπρόσωποι από το σύνολο του Ναυτιλιακού Τύπου.

Το YES to Sea Tourism ολοκληρώθηκε με στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας να συμμετέχουν σε 4 networking corners με θεματικές “Chartering, Crew and Operations Departments of a Shipping Company”, “Startups, Innovation & Save Time in Shipping Agencies”, “Technical and Finance Department of a Shipping Company” και “Marine Insurance and Classification Societies”, να δίνουν συμβουλές στους νέους και να απαντούν στα ερωτήματά τους για τους παραπάνω τομείς.

Στο τέλος η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου κάλεσε όλους τους συντελεστές και υποστηρικτές του YES Forum να συνεχίσουν τον επιτυχημένο αυτό διάλογο και την επόμενη χρονιά, στο 2ο YES to Shipping Forum, στις 8 Ιούνιου του 2018 στα πλαίσια των Ποσειδωνίων 2018.

 

tour_market
By tour_market May 31, 2017 09:20 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…