Το Δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες μετεξελίσσεται σε cluster

tour_market
By tour_market November 29, 2017 13:30 Updated

Το Δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες μετεξελίσσεται σε cluster

Η δημιουργία μιας πρωτοποριακής επιχειρηματικής συστάδας (cluster), ως μετεξέλιξη και ολοκλήρωση του Δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες, είναι ο στόχος του έργου “Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας”, που εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο για την δημιουργία cluster -στο οποίο θα συμμετέχουν όσες τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής το επιθυμούν- είναι προϋπλογισμού € 3,2 εκατ.

Στο πλαίσιο του έργου:

 • θα δημιουργηθεί μόνιμος μηχανισμός εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης όλων των τοπικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο cluster, προκειμένου αυτές να προετοιμαστούν για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες εισόδου των προϊόντων ή και των υπηρεσιών τους σε νέες αγορές – στόχους
 • θα δημιουργηθεί κέντρο διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) των Κυκλαδικών γαστρονομικών προϊόντων σε στρατηγικό σημείο στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να επιτευχθεί κεντρικοποίηση της διαδικασίας διανομής τους στις εγχώριες αγορές αλλά και σε αυτές του εξωτερικού, επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντικές οικονομίες κλίμακας στα κόστη μεταφοράς τους
 • θα δημιουργηθούν δύο καταστήματα λιανικής πώλησης των προϊόντων σε νησιά των Κυκλάδων με μεγάλη επισκεψιμότητα
 • θα εγκατασταθεί πιλοτικά ένας αριθμός αυτόματων πωλητών Κυκλαδικών προϊόντων αγροδιατροφής στις κύριες πύλες εισόδου/εξόδου του Νομού
 • θα υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό εμπορικό κέντρο τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής, τόσο για λιανική όσο και για χονδρική πώληση
 • θα υλοποιηθεί εκστρατεία προβολής και προώθησης της Κυκλαδικής γαστρονομίας και των προϊόντων και συνταγών της.

Στόχοι του έργου είναι:

 • να αξιοποιηθεί η υψηλή επισκεψιμότητα των νησιών για την αύξηση της ζήτησης των Κυκλαδικών γαστρονομικών προϊόντων τόσο εντός του Νομού όσο και σε νέες αγορές, αλλά και για την προβολή των Κυκλάδων ως ιδανικού προορισμού για τους λάτρεις του γαστρονομικού τουρισμού
 • να αναπτυχθεί συνεργατικό κλίμα μεταξύ των επιχειρήσεων του τομέα της αγροδιατροφής στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο ενός cluster, που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας,
  να προετοιμασθούν κατάλληλα οι τοπικές επιχειρήσεις, με την παροχή τεχνογνωσίας και πρακτικής εμπειρίας, ώστε να καταστούν έτοιμες για τη συμμετοχή τους στο cluster
 • να αναπτυχθούν δικτυώσεις και σχέσεις συνεργασίας με φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις σε επιλεγμένες αγορές – στόχους για την αποδοτικότερη προώθηση των τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής
 • να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της αγροδιατροφής στις Κυκλάδες και να ενθαρρυνθούν οι Κυκλαδίτες, ιδιαίτερα οι κάτοικοι των νεότερων ηλικιακών ομάδων, να μείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν με την παραγωγή και εμπορία των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Φορέας πρότασης είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων, φορέας υλοποίησης η Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤΑΠ) Κυκλάδων και η διάρκεια του έργου είναι τριετής.

 

tour_market
By tour_market November 29, 2017 13:30 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…