Ζυθογνωσία: 4.500 Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στην 4η έκθεση για μικροζυθοποιίες και premium μπίρες

tour_market
By tour_market October 25, 2017 13:00 Updated

Ζυθογνωσία: 4.500 Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στην 4η έκθεση για μικροζυθοποιίες και premium μπίρες

Ενθουσιώδη ήταν τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη Ζυθογνωσία 2017, τη μοναδική έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στις μικροζυθοποιίες και στις premium μπίρες της ελληνικής αγοράς, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Εμφανής ήταν η αύξηση των νέων σε ηλικία επισκεπτών της φετινής έκθεσης. Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών ανήλθε στα 4.500 άτομα μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι.

Η Ζυθογνωσία πέτυχε και φέτος το στόχο της, τόσο ποσοτικά αυξάνοντας κατά πολύ τον αριθμό επισκεπτών της, όσο και ποιοτικά. Ως πραγματική έκθεση μπίρας και όχι «γιορτή» ή «φεστιβάλ», δεν στοχεύει στην άμετρη κατανάλωση αλλά στη δοκιμή ζύθων υψηλής ποιότητας, στην εκπαίδευση του καταναλωτή και στη διάδοση της κουλτούρας της μπίρας. Στοχεύει επίσης στην ανάδειξη της χειροποίητης (craft) μπίρας από τα όλο και περισσότερα ελληνικά μικροζυθοποιεία, κάποια εκ των οποίων έγιναν ευρύτερα γνωστά μέσω των τριών προηγούμενων διοργανώσεων της Ζυθογνωσίας.

Στη Ζυθογνωσία 2017 συμμετείχαν περί τις 40 ζυθοποιίες, ελληνικές και ξένες, με περισσότερες από 130 μπίρες. Ανάμεσά τους πολλές νέες ετικέτες αλλά και σπάνιες ή ακόμα και εποχικές μπίρες που βρίσκονται πια εκτός αγοράς. Μπίρες, επίσης, που παρασκευάστηκαν πειραματικά, ειδικά για την έκθεση, με σκοπό οι παραγωγοί τους να αποκομίσουν την άποψη των επισκεπτών γι’ αυτές.

Εκτός από τις γνωστές σε όλους μπίρες τύπου λάγκερ, δοκιμάστηκαν δεκάδες άλλες, μοναστηριακές, κόκκινες, μαύρες, πιλς, με φρούτα και χωρίς και, φυσικά, της κατηγορίας ale, που κερδίζει συνεχώς σημαντικά μερίδια αγοράς. Παράλληλα με τη δοκιμή όλων αυτών των προϊόντων και τη γνωριμία των δημιουργών τους με τους επισκέπτες, οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη μπίρα, με γευστική δομική επιλεγμένων ζύθων, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Ζυθογνωσίας 2017. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για το παρόν και το μέλλον της ζυθοποιίας, με σημαντικούς ξένους ομιλητές, όπως ο Steve Gammage, ιδιοκτήτης της ολλανδικής μικροζυθοποιίας Bronckhorster Brewing Company και οι δημοσιογράφοι μπίρας Μelissa Cole (Αγγλία) και Elisabeth Pierre (Γαλλία). Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η εκδήλωση ταιριάσματος «ακραίων» γεύσεων (π.χ. κροκόδειλος και βατραχοπόδαρα) με τις κατάλληλες μπίρες, σε συνεργασία με το εστιατόριο Big Kahuna και τον σεφ Στέφανο Στεφανίδη, καταδεικνύοντας το ρόλο της μπίρας ως εξαιρετικής συνοδού γεύσεων υψηλών απαιτήσεων.

Εξαιρετικές εντυπώσεις δημιούργησαν φέτος στους επισκέπτες της Ζυθογνωσίας και οι επιλογές ευρύτερων συνεργασιών, που με την ενεργή παρουσία τους όχι μόνο ομόρφυναν, αλλά και διάνθισαν την έκθεση, έχοντας μερίδιο στο πόσο καλά πέρασαν οι επισκέπτες σε αυτήν: φαγητά «street food» στην εφήμερη καντίνα «Po’Boys» της έκθεσης, ζωντανή μουσική jazz, ανδρικό κουρείο/μεταμοντέρνο μπαρμπέρικο Don Βarber & Groom, σαλόνι δερματοστιξίας της Oktapus Tattoo και επιλεγμένος ρουχισμός από τη Motor & Soul για ψαγμένους «old schoolers», έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στη διοργάνωση. Επίσης, για πρώτη φορά οι επισκέπτες της Ζυθογνωσίας είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν τις μπίρες που τους εντυπωσίασαν για κατανάλωση στη σπίτι, από το εφήμερο ζυθοπωλείο της έκθεσης.

Τέλος, όπως και πέρυσι, η έκθεση Ζυθογνωσία κορύφωσε μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις, που η ίδια σχεδίασε, στο πλαίσιο της εβδομάδας μπίρας «Athens Beer Week», η οποία προηγήθηκε αυτής. Σε συνεργασία με εστιατόρια και μπαρ, οι πρωτότυπες αυτές εκδηλώσεις επεδίωξαν να βάλουν τη μπίρα με διαφορετικό τρόπο σε χώρους που παραδοσιακά η παρουσία της δεν είναι ευρεία.

tour_market
By tour_market October 25, 2017 13:00 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…