Στην προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για την υλοποίηση μεγάλων διεθνών συνεδρίων και στην προώθηση της ανάπτυξης των απαραίτητων υποδομών, που θα επιτρέψουν στη χώρα να καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών διοργανώσεων, στοχεύει -μεταξύ άλλων- το σύμφωνο συνεργασίας, που υπέγραψαν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), Ειρήνη Τόλη και του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΤCB), Ιωάννης Ασλάνης.

“Κοινό πεδίο αναφοράς των δύο φορέων αποτελεί η προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα ένας ισχυρός συνεδριακός προορισμός και πόλος έλξης γα τη διεκδίκηση και προσέλκυση διεθνών συνεδρίων και διοργανώσεων. Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του συγκεκριμένου είδους τουρισμού, η συμφωνία αποσκοπεί να προσδιορίσει την προοπτική και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων στους τομείς αρμοδιότητάς τους και να συμβάλει στη δημιουργία απαραίτητων συνεργιών, με στόχο την κατάρτιση σειράς κοινών ενεργειών και δράσεων για την προβολή και προώθηση της χώρας ως συνεδριακό προορισμό, αλλά και την ενίσχυση των υποδομών που θα υποστηρίξουν αυτήν την προοπτική” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΤCB.

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συζήτησαν και συμφώνησαν αναφορικά με το πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού τους ρόλου, καθώς και με τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Μεταξύ άλλων, η συνεργασία θα αφορά και στην εκπροσώπηση σε εκθέσεις και εκδηλώσεις που αφορούν το συνεδριακό τουρισμό εντός και εκτός της χώρας, καθώς και στη στοχευμένη κοινή συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις συνεδριακού ενδιαφέροντος. Επίσης, οι δύο φορείς θα συνεργασθούν για τον σχεδιασμό και τη παραγωγή από κοινού πλαισίου προδιαγραφών κατηγοριοποίησης και πιστοποίησης των επαγγελματιών του τουρισμού που εξειδικεύονται στον συνεδριακό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με αφορμή την ετήσια έκθεση του διεθνή συνδέσμου της συνεδριακής βιομηχανίας, International Congress & Convention Association ? ICCA, στην παγκόσμια κατάταξη σε επίπεδο χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση ως προς τον αριθμό των συνεδρίων που φιλοξένησε το 2016, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ, με δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη τη Μεγάλη Βρετανία. Η δε Θεσσαλονίκη πέτυχε να συμπεριληφθεί στις 100 πόλεις με τα περισσότερα συνέδρια στον κόσμο, καταλαμβάνοντας την 98η θέση για το 2016. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταλαμβάνει την 53η θέση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας