Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στα στοιχεία που καταδεικνύουν μείωση των τουριστικών εσόδων και των κρατήσεων το πρώτο δίμηνο του 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις αφίξεις και τα έσοδα από τον τουρισμό τους δύο πρώτους μήνες του 2017, είναι ανησυχητικά.

Υπάρχει μείωση των τουριστικών εσόδων κατά 2,7% και μείωση των αφίξεων κατά 2,8%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2016.

Η κυβέρνηση οφείλει να δει την αληθινή εικόνα. Η Ελλάδα αντί να διευρύνει το μερίδιο της στο χειμερινό τουρισμό, προσελκύοντας επισκέπτες, παρουσιάζει πτώση τόσο στο πεδίο των εσόδων όσο και στο πεδίο των αφίξεων.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν πρόκειται να προκύψει μέσα από τη λογική αυτόματου πιλότου, με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση.

Απαιτεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που θα συνδυάζει το χειμερινό τουρισμό με άλλες μορφές τουρισμού.

Απαιτεί επενδύσεις και νέες υποδομές που όμως προϋποθέτουν ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό.

Όσο δεν υπάρχουν αυτά, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μια δυναμική ανάπτυξης του τουρισμού μας.

Η Νέα Δημοκρατία διαμορφώνει την προγραμματική της πρόταση για τον τουρισμό, με άξονα την πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη και στόχους:

-Την αύξηση των τουριστικών εσόδων και της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης.

-Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που στηρίζεται στο συνδυασμό μορφών τουρισμού.

-Την προσέλκυση και ενίσχυση επενδυτικών πρωτοβουλιών που θα προσελκύσουν τουρίστες υψηλού εισοδήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας