πιστοποιητικό εμβολιασμού

Από την Πέμπτη 1η Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID θα χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη και οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα, καθώς θα διευκολύνονται σημαντικά τα ταξίδια.

Στη χώρα μας, την ίδια ημέρα προσανατολίζεται η πλήρης άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ αλλάζει και το πλαίσιο που θα ισχύει για τους γάμους και τις βαπτίσεις, καθώς οι δεξιώσεις θα διεξάγονται με ανώτατο όριο τα 300 άτομα και φυσικά με μουσική και χωρίς περιορισμό στο ωράριο.

Τέλος η μάσκα τον Ιούλιο;

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το σενάριο από τις αρχές του Ιουλίου να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, με στόχο την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους.

Διασκέδαση με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι ειδικοί μελετούν την πιθανότητα μαζικές εκδηλώσεις να απευθύνονται αποκλειστικά σε πλήρως εμβολιασμένους, οι οποίοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανά χείρας θα μπορούν να συμμετέχουν π.χ σε συναυλίες χωρίς να απαιτείται να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Εξαιρούνται από τα self testing οι εμβολιασμένοι

Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από τον Ιούλιο σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο. «Για τον Ιούλιο θα περιορίσουμε την πολιτική σε πιο στοχευμένες ομάδες διότι έχουμε πλέον πολύ υψηλότερο εμβολιασμό, πολύ χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο άρα μικρότερη ανάγκη για τόσο εκτεταμένο testing» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας