«1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας» με την υποστήριξη ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΚ ΑΒΕΤ.

Με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΚ ΑΒΕΤ πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία και ο τελευταίος Προκριματικός Γύρος του «1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας» στη Θεσσαλονίκη.

Το «1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας» στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας όπου σαράντα μαθητές Σχολών Μαγειρικής από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, προερχόμενοι από την Θεσσαλία και την Βόρειο Ελλάδα, δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης και δίνοντας μια νέα διάσταση στην σαλάτα που πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου (Executive Chef), η Ντίνα Νικολάου (Executive Chef), ο Νίκος Λιογγάρης  (Executive Chef – Consultant), ο Δημήτρης Κουκουβίτης (Πρόεδρος Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας – Συγγραφέας), και η Νένα Δημητρίου (δημοσιογράφο γεύσης στο περιοδικό «Γαστρονόμος»), μοιράστηκαν με τους διαγωνιζόμενους την αγωνία τους, έδωσαν πολύτιμες συμβουλές και αξιολόγησαν την προσπάθειά τους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών.

Η επιτροπή αξιολόγησε τα πιάτα των διαγωνιζομένων έχοντας ως κριτήρια, τον βαθμό δυσκολίας εκτέλεσης, την χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου, την παρουσίαση, την πρωτοτυπία την γεύση αλλά και την ορθή χρήση και την διαχείριση των υλικών που τους είχαν δοθεί.

Όσοι σπουδαστές προκρίθηκαν πρόκειται να συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από την Καλαμάτα και την Αθήνα στο μεγάλο τελικό της Καλαμάτας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας