30.000 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών εξετάζει η Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.

Περίπου 30.000 αιτήσεις επιχειρηματιών υπαγωγής στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων εξετάζει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κορυφώνεται ενώ σύμφωνα με στοιχεία  της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. αν και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συμπλήρωση της αίτησης έχει ενεργοποιηθεί από τις αρχές Αυγούστου.

30.000 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών εξετάζει η Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.Σχεδόν 10.000 έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται κατά το πρώτο μέρος της αίτησης (ΚΑΔ, κύκλο εργασιών, λογιστικό σύστημα κλπ) ενώ πάνω από 5.000 νομικά πρόσωπα αναμένεται να πάρουν το «πράσινο φως» και να επιλεγούν για ρύθμιση. Έχουν υποβληθεί οριστικά 764 αιτήσεις, ενώ 230 από αυτές αφορούν περιπτώσεις διμερούς διαπραγμάτευσης. Εξ αυτών 37 διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε ρύθμιση, ενώ 22 που αφορούν κυρίως περιπτώσεις χρεών προς ΕΦΚΑ / ΚΕΑΟ (διαγραφή προστίμων,  προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις), έχουν ρυθμίσει επιτυχώς τα χρέη τους.

Για τις υπόλοιπες 534 αιτήσεις, που εμπλέκουν πολλούς πιστωτές, 498 έχουν ανατεθεί ήδη σε συντονιστές, για έλεγχο πληρότητας. Σε 352 περιπτώσεις από αυτές έχει βεβαιωθεί η πληρότητα των στοιχείων του φακέλου, σε 218 έχει διαπιστωθεί απαρτία των πιστωτών και σε 199 έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση ενώ σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Τέλος όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες 8.966 έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν αίτηση εκ των οποίων 4.863 περιπτώσεις πληρούν τα απαραίτητα στοιχεία και περίπου το 10% (480) έχουν υποβάλλει οριστικά την αίτηση. Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, οι 93 αφορούν οφειλές μόνο προς την ΑΑΔΕ, οι 208 μόνο προς το ΚΕΑΟ και οι υπόλοιπες 179 περιπτώσεις οφειλές και προς τους δύο φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας