3ο Athens Coffee Festival

Το 3ο Athens Coffee Festival συγκέντρωσε 32.000 επισκέπτες που αψήφησαν τον άστατο καιρό και «πλημμύρισαν» την Τεχνόπολη αποδεικνύοντας ότι είναι ένα φεστιβάλ παντός καιρού!

Στο 3ο Athens Coffee Festival έγινε πόλος έλξης για 8.500 επισκέπτες στα special events, ενδιαφέρουσες ομιλίες και τα «δυνατά» panels συζητήσεων στα ChatRoom και The Lab, καθώς και οι γευστικές δοκιμές στην Cupping Area, αποτέλεσαν την “καρδιά” του Athens Coffee Festival ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι διεξήχθη και το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting από τον SCA

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting από τον SCA

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη διαγωνισμό ο Γιώργος Δεληχρήστος κατέκτησε την πρώτη θέση στο 2ο πρωτάθλημα Roasting που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 3ου Athens Coffee Festival και ως εκ τούτου θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίμινι τον Ιανουάριο του 2019. Πάντως, ο ανταγωνισμός στο 2ο πρωτάθλημα Roasting ήταν μεγάλος με τον Παναγιώτη Μαντζούνη να μένει στη 2η θέση με ελάχιστη διαφορά από τον πρώτο. Ο τελικός νικητής αναδείχτηκε μετά το Blind Cupping του blend (μίξη τριών καφέδων) από τους πέντε κριτές. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κριτές αποφάσισαν με αποκλειστικό κριτήριο τη γεύση και όχι την τεχνική κατάρτιση των διαγωνιζομένων.

Πόλος έλξης για 8.500 επισκέπτες τα special events!

Αρχής γενομένης με το ανανεωμένο The Lab, οι επαγγελματίες του καφέ, baristas, roasters και coffee experts είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε καίρια ζητήματα γύρω από τον καφέ μέσα από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν όλο το τριήμερο. Οι εισηγητές, ξεχωριστοί και έμπειροι επαγγελματίες του χώρου, αποκάλυψαν πολλά από τα μυστικά του καφέ και έλυσαν τις απορίες του κοινού. 

Αν και η αίθουσα D10 της Τεχνόπολης που φιλοξένησε το The Lab ήταν κατάμεστη και τις τρεις ημέρες, οι ομιλίες που κυριολεκτικά ενθουσίασαν το κοινό ήταν του Ιταλού, Lorenzo del Terra (Illycafé) με θέμα «Green Coffee: a journey to the origins of quality», του Αλέξανδρου Ζαπανιώτη (Coffee Island) με θέμα «Micro Vs Macro Lot: Ποια η διαφορά;», καθώς και του Παναγιώτη Νίκα (CoffeeExpert) «Pressure Profiling Preinfusion. Πώς, πότε και γιατί;». Επιπρόσθετα, τα panels τα οποία λειτούργησαν απόλυτα διαδραστικά προάγοντας το διάλογο και την ενημέρωση ήταν το «Tι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε coffee roaster με τους Κώστα Καλαφατά, (Samba Café), Πάνος Κωνσταντινόπουλος (Coffee Island) και Ανδρέα Καροτσιέρης (Redd) και βέβαια, η συζήτηση πάνω στις  «Οι εμπειρίες από τη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» με τους πρωταθλητές Μιχάλη Κατσιαβό, Στέφανο Δωματιώτη, Μιχάλη Καραγιάννη και Κωνσταντίνο Κομνηνάκη.

Μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές αλλά και επαγγελματίες του καφέ είχαν οι παρουσιάσεις στο ChatRoom, στην αίθουσα του Innovathens. Με θέμα «Τα βασικά είδη του espresso» και εισηγητή τον Διονύση Μουστή (Lavazza) δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο ενώ στο slot που παρουσίασε ο Aντώνης Καργιώτης (Sapid Coffee Roasters Co.) με θέμα «Τι είναι τα «κύματα του espresso η συμμετοχή του κοινού  ήταν τεράστια αποδεικνύοντας ότι η καλύτερη επιμόρφωση του κοινού γίνεται από τους ειδικούς. Tέλος, την παράσταση έκλεψε το panel με θέμα «Ελληνικός Καφές, ένα Δυναμικό Come Back» με τους Μάνθο Αρχοντάκη, Ιάκωβο Δρακούλη και Παναγιώτη Χάσκο να μιλούν για πρώτη φορά όλοι μαζί για τον ελληνικό καφέ, τη δυναμική επιστροφή του στις νεαρές ηλικίες καταναλωτών και τις προοπτικές του σε μια δυνατή διαδραστική συζήτηση με το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας