Η έκθεση Virtual Reality (εικονικής πραγματικότητάς), η οποία ονομάζεται Time Ride, ξεκινάει κοντά στον διαβόητο συνοριακό σταθμό Checkpoint Charlie ανάμεσα στο Ανατολικό και το Δυτικό Βερολίνο και επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν πόσο έχουν αλλάξει οι περιοχές της πόλης από την πτώση του τείχους. Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, οι επισκέπτες στη γερμανική πρωτεύουσα μπορούν να το δουν όπως ήταν πίσω στο χρόνο, χάρη σε μια νέα  έκθεση εικονικής πραγματικότητας.

Το τείχος του Βερολίνου οικοδομήθηκε από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, γνωστό και ως Ανατολική Γερμανία, το 1961 για να εμποδίσει τους ανθρώπους να φεύγουν στο Δυτικό Βερολίνο, το οποίο ελέγχονταν από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Στάθηκε, φυλασσόμενο, μέχρι τον Νοέμβριο του 1989, όταν και κατεδαφίστηκε από διαδήλωση, γνωστή ως “ειρηνική επανάσταση“.

Ο ιδρυτής του Time Ride Jonas Rothe θεωρεί την έκθεση ως ευκαιρία για προβληματισμό.

«Πώς θα ήταν τα πράγματα αν όλα θα είχαν αποδειχθεί διαφορετικά; Αν δεν υπήρχε η ειρηνική επανάσταση του 1989; Και για να συνεχίσουμε να θέτουμε αυτό το ερώτημα είναι σημαντικό στην κοινωνία και να συνεχίσουμε να εξετάζουμε την ιστορία μας και την πτώση του τείχους και την ειρηνική επανάσταση, σκοπεύουμε να το κάνουμε εδώ”.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μαρτυρίες και ιστορίες αυτών που έφυγαν από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Η έκθεση Time Ride ανοίγει για το κοινό στις 24 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας