Η Διεθνής Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά, FRUIT LOGISTICA, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 09. – 11. Φεβρουαρίου 2022 στον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, ο οποίος αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία διοργάνωση, η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπήθηκαν από 78 και 17 επιχειρήσεις αντίστοιχα, μεταξύ αυτών αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και εταιρίες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι για ακόμη μια φορά οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία 4 ελληνικά ομαδικά περίπτερα, τα οποία φρόντισαν για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας, όσο αφορά την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα την εκπροσώπηση των ελληνικών εταιριών ανέλαβαν η Enterprise Greece Invest & Trade, η GREAT EXHIBITIONS, η ΝOVACERT και η Economotechniki.

Στο πλαίσιο της έκθεσης λαμβάνουν χώρα και αρκετά ενδιαφέροντα events και forums με κορυφαίο το Innovation Award, όπου βραβεύεται η εταιρία με το πιο καινοτόμο προϊόν, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε τη φετινή χρονιά η Start-Up Day, όπου συγκεντρώθηκαν νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πρωτοπορίες του κλάδου.

Επιπρόσθετα, έλαβε μέρος το Logistics Hub, που είχε σαν στόχο την καλύτερη ενημέρωση
ως προς τη μεταφορά του προϊόντος, το Tech Stage, που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα την τεχνολογία του αύριο, το Future Lab, με ιδέες για το μέλλον αλλά και το Fresh Produce Forum, που είχε ιδιαίτερη απήχηση, αναλύοντας όλα τα μείζονα θέματα του κλάδου.

Άλλο ένα highlight της έκθεσης αποτέλεσε η δεύτερη εμφάνιση του Global Women’s Network με συμμετέχοντες από όλες τις ηπείρους, όπου υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο. Σημειώνεται ότι η FRUIT LOGISTICA, είναι η μοναδική και κορυφαία πλατφόρμα Καινοτομίας, Πληροφόρησης και Επιχειρηματικών
Δράσεων στον κλάδο της.

Στην τελευταία διοργάνωση της FRUIT LOGISTICA συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 3.300 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 72.000 εμπορικοί επισκέπτες.

Στη φετινή διοργάνωση της FRUIT LOGISTICA, προστέθηκε μια νέα ενότητα, με την ονομασία “Smart Agri” στην αίθουσα 5.1, ένας χώρος ο οποίος απευθύνεται σε εταιρίες με καινοτόμες ψηφιακές γεωργικές λύσεις, όπως η διαχείριση επιβλαβών οργανισμών, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για εκτίμηση της απόδοσης καρπών, έξυπνες αναφορές και αξιόπιστη πρόβλεψη, συστήματα υποστήριξης αποφάσεων και άλλα πολλά, που ενδιαφέρουν τον κλάδο.

Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.fruitlogistica.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας