689 απεγκλωβίστηκαν απ’ τις ακτές της Ραφήνας

Παρά την τραγωδία από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική και τους 60 νεκρούς που θρηνεί όλη η χώρα, υπάρχουν και καλές ειδήσεις: 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας, απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός από το λιμάνι της Ραφήνας.

«Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις ακτές της Ραφήνας, δόθηκε εντολή προκειμένου να κινητοποιηθούν τα σκάφη για να τους πλησιάσουμε».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα περίπου 12 σκάφη. Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας.

Όσο κατέφθαναν ροές απεγκλωβισμένων στο λιμάνι της Ραφήνας εξελισσόταν παράλληλα επιχείρηση που είχε στηθεί με τη διαχείριση του ΕΚΑΒ, εξήγησε ο υφυπουργός.

«Όσοι ήθελαν να φύγουν προς Αθήνα, έφυγαν με λεωφορεία της ΣΤΑΣΥ, περίπου 30 δεν είχαν στέγη και πήγαν στο δημαρχείο, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο και τη ΣΤΑΣΥ βρέθηκε ξενοδοχείο για να περάσουν τη νύχτα, ενώ κάποιοι επέλεξαν να διαμείνουν στο γυμναστήριο της Ραφήνας ώστε να είναι κοντά στα σπίτια τους».

Όπως ενημέρωσε ο οργανισμός Λιμένος Ραφήνας όλα τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Ραφήνας εκτελούνται κανονικά και η πρόσβαση στο λιμάνι γίνεται κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας