Συνεχίζεται για Πέμπτη ημέρα, η 8η Γιορτή Κρητικής Διατροφής με ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο συνδυάζεται με τα προϊόντα που εκθέτουν οι Κρητικοί παραγωγοί, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών όλων των ηλικιών, στον δροσερό Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Οι μικροί επισκέπτες, με τη βοήθεια του διατροφολόγου, Χάρη Χαρωνίτη, γνώρισαν την αλόη και το φραγκόσυκο, δυο πολύτιμα προϊόντα της κρητικής γης, έμαθαν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τη σωστή κατανάλωσή τους, ενώ στους γονείς μοιράστηκε αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό.

Μαγειρεύοντας όπως οι Μινωίτες

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Κήπου, η Dr Jerolyn Morrison από τις Μινωικές Γεύσεις και η Εύη Χριστουλάκη, ταξίδεψαν το κοινό στη Μινωική Εποχή, εξηγώντας τον τρόπο, με τον οποίο μαγείρευαν οι Μινωίτες, ενώ ετοίμασαν δύο υπέροχες συνταγές που παρασκευάζονταν στα Μινωικά χρόνια (φακές με κόλιανδρο και αρνί με ξινόχοντρο και φασκόμηλο) που φτιάχνονται ακόμα και στις μέρες μας.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τρεις αρχαίες λευκές κρητικές ποικιλίες κρασιού, το Δαφνί, το Πλυτό και το Μελισσάκι. Ειδικοί οινολόγοι τόνισαν την ανοδική πορεία και εξέλιξη του κρητικού κρασιού τα τελευταία δέκα χρόνια, επισημαίνοντας την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης-Wines of Crete.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας