Η AEGEAN φέρνει 42 νέα Airbus

Μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών στις μεταφορές εντός Ελλάδας που ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αρχές τις προηγούμενες μέρες και τις κατευθύνσεις από  την ΕΕ για τους κανονισμούς εισόδου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η AEGEAN ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου θα προχωρήσει σε ένα πρώτο βήμα ενίσχυσης των πτήσεων προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και κατόπιν από 25 Μαΐου προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού.

Σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης  με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει μέσα στον Μάιο την επανέναρξη των πτήσεων από την Αθήνα προς το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Φρανκφούρτη και τη Γενεύη, με μικρή καταρχήν συχνότητα. Ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχαν ανασταλεί οι πτήσεις.

Η AEGEAN δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει με προσεκτικά βήματα τα δρομολόγιά της, με απόλυτο σεβασμό στην εθνική προσπάθεια για έλεγχο του COVID-19. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να συμβάλει και εκείνη στη διαμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η AEGEAN έχει ήδη αναβαθμίσει τα προληπτικά μέτρα πριν, κατά τη διάρκεια επιβίβασης, αλλά και κατά την πτήση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τα πληρώματα και τους επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ αναβαθμισμένες είναι οι διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης αεροσκαφών. Επιπλέον η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να προσαρμοστεί σε τυχόν πρόσθετα μέτρα, μετά και από τις επίσημες ανακοινώσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 26 Μαρτίου και σε όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές λόγω της πανδημίας του COVID-19, η AEGEAN διατήρησε τη διασύνδεση με όλους τους προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας, σε περιορισμένες συχνότητες και με σκοπό τη συνδρομή στην ειδική μετακίνηση προσώπων και αναγκαίων υλικών για κάλυψη των βασικών αναγκών. Διατηρήθηκε επίσης και ένας μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθήνα προς Βρυξέλλες, για λόγους διατήρησης της σύνδεσης της χώρας με το διοικητικό κέντρο της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας