Αυτές είναι οι τάσεις εστιατορίων για το φθινόπωρο 2018

Οι τάσεις εστιατορίων που εμφανίστηκαν στην αρχή του 2018 θα συνεχίσουν όπως όλα δείχνουν και για το φθινόπωρο του 2018. Αυτές είναι, τα σπιτικά μπαχαρικά και καρυκεύματα που δίνουν στα εστιατόρια μια δόση «σπιτικής νοστιμιάς», το τοστ αβοκάντο, ο ενεργός άνθρακας, τα εναλλακτικά χειροποίητα ζυμαρικά και το τυλιχτό παγωτό.

Σπιτικά μπαχαρικά και καρυκεύματα

Η κέτσαπ και η μουστάρδα δεν είναι πλέον οι μοναδικές επιλογές καρυκευμάτων καθώς οι νέες γεύσεις που επικρατούν πλέον στα εστιατόρια θα δημιουργήσουν πιστή πελατεία που θα έρχεται ξανά και ξανά στο εστιατόριο σας. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα σπιτικά μπαχαρικά, οι συνδυασμοί καρυκευμάτων και οι μαρινάδες που υιοθετούνται από τα εστιατόρια πλέον θυμίζουν «σπιτική νοστιμιά» καθώς δεν είναι τυποποιημένα.

Τοστ αβοκάντο

Αυτό το  ιδιαίτερο τοστ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του 2018 στα εστιατόρια και δεν φαίνεται να έχει ανακόψει την πορεία του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα μέσα του 2017, οι παραγγελίες για τοστ αβοκάντο αυξήθηκαν κατά 93% σε σύγκριση με το 2016 ενώ ο αυτός ο αριθμός έχει έκτοτε ανέλθει στο 212%. Οι Millennials έβαλαν αυτό το πιάτο στο χάρτη πριν από μερικά χρόνια και θα εξακολουθούν να το ζητάνε το 2018.

Ενεργός άνθρακας

Είτε πρόκειται για παγωτό είτε για bagels, ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα πιάτων. Ειδικά φέτος το καλοκαίρι είδαμε και τα πρώτα παγωτά με μαύρο ενεργό άνθρακα που κέρδισαν μάλιστα την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Σε μια εποχή που τα εστιατόρια δείχνουν να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους ώστε να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό ορισμένα από αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει να πειραματίζονται για το πως μπορούν να εντάξουν αυτό το διάσημο αποτοξινωτικό στο μενού τους.

Εναλλακτικά ζυμαρικά

Πολλοί πελάτες στρέφουν την προσοχή τους σε εναλλακτικά ζυμαρικά σιτηρών – όπως quinoa, ρεβίθια ή φακές – καθώς και ζυμαρικά από λαχανικά, όπως το κολοκυθάκι και η γλυκοπατάτα. Τα εστιατόρια προσφέρουν τέτοιες επιλογές, για να προσεγγίσουν πελάτες, που επιλέγουν τρόφιμα χωρίς γλουτένη ή πιάτα χωρίς υδατάνθρακες σε μια προσπάθεια να συμπορευτούν με τους πελάτες που πλέον προτιμούν μια πιο πράσινη και βιολογική διατροφή.

Τυλιχτό παγωτό

Το τυλιχτό παγωτό που κυριάρχησε φέτος στα instagram stories των παραθεριστών και όχι μόνο έχει ταϊλανδέζικες ρίζες και έχει κερδίσει τους λάτρεις των γλυκών παγκοσμίως.

Αυτή η παγωμένη λιχουδιά μπορεί να συνδυάσει γλυκές και αλμυρές γεύσεις μαζί καθώς ανάλογα με το μαγαζί που θα επισκεφθείτε τα ρολά παγωτού συνδυάζονται με ιταλικές σάλτσες φρούτων και γλυκών (sauce toppings) για να δώσουν μαζί με την ανάμιξη φρούτων, μπισκότων, χυμών και άλλων πολλών επιλογών μια γευστική απόλαυση που μπορεί κανείς να βρει στην Ιταλία και σε άλλες πολλές χώρες του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας