Αυτοί είναι οι νικητές του 8ου Διαγωνισμού Ecotrophelia 2018

Αυτοί είναι οι νικητές του 8ου Διαγωνισμού Ecotrophelia 2018Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2018 που διοργανώνει τα τελευταία 8 χρόνια ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αίγλη Ζαππείου, 8 ομάδες φοιτητών από 9 Πανεπιστήμια της χώρας συναγωνίστηκαν με πάθος, παρουσιάζοντας τα προϊόντα που ανέπτυξαν και κέρδισαν τις εντυπώσεις για την πρωτοτυπία και τον καινοτόμο χαρακτήρα τους, τόσο με τη γεύση όσο και με τις συσκευασίες τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διάφοροι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και πλήθος φοιτητών ενώ την εκδήλωση στήριξαν οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε., Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος A.E., Γιώτης Α.Ε., Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., Coca-Cola Tρια Έψιλον Ελλάδος Α.B.E.E.

Η πρωτιά στην Θεσσαλία

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, η οποία το φθινόπωρο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “SIAL”, στο Παρίσι, στις 21-23/10/2018.

Τα βραβεία αναλυτικά:

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων για το προϊόν “Chestnicks”, μπισκότα χωρίς γλουτένη από βιολογικό αλεύρι κάστανου με σταγόνες σοκολάτας και πρεβιοτικό ινουλίνη.

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα του Παν. Δυτικής Αττικής / Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής – Παν. Ιωαννίνων / Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών – ΤΕΙ Πελοποννήσου / Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής για το προϊόν “YOGON”, smoothie γιαουρτιού εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά, σε 2 γεύσεις: μπανάνα & φράουλα.

Το 3ο βραβείο απέσπασαν μετά από ισοπαλία δύο ομάδες: του ΕΜΠ- Σχολή Χημικών Μηχανικών για το προϊόν “Grioche”, αρτοσκεύασμα τύπου brioche με πλήρη υποκατάσταση σε ζωικά λιπαρά και πρωτεΐνες και μερική υποκατάσταση ζάχαρης και αλεύρου, και του ΕΚΠΑ / Τμήμα Χημείας για το προϊόν “Herbaqua”, νερό προστιθέμενης αξίας με την προσθήκη υδατικών εκχυλισμάτων βοτάνων.

Επιπλέον, τιμητική διάκριση για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του ΓΠΑ / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Ανθρώπινης Διατροφής  για το προϊόν “Pyra-Meal”, ένα οικολογικό, έτοιμο προς κατανάλωση γεύμα που αντικατοπτρίζει τη Μεσογειακή Διατροφή.

Το τιμητικό Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής – ΑΠΘ / Τομέας Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων για το προϊόν “Bee’s Knees”, κύβοι κηρήθρας, βιολογικής πιστοποίησης, λειτουργικοί και ενεργειακοί με υψηλή θρεπτική αξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας