Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Global Market Insights Inc, η Παγκόσμια Αγορά Ιατρικού Τουρισμού θα ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα μέχρι το 2025. Το υψηλό κόστος των ιατρικών διαδικασιών στις ανεπτυγμένες περιοχές θα αυξήσει την προτίμηση για θεραπεία στις αναπτυσσόμενες χώρες τονώνοντας την παγκόσμια ιατρική τουριστική βιομηχανία τα επόμενα χρόνια.

Οι ιατρικοί τουρίστες θα προσελκύονται από προορισμούς με κριτήρια τη διαθεσιμότητα ολοκληρωμένων λύσεων υγειονομικής περίθαλψης και την παρουσία επαναστατικής τεχνολογίας σε αναπτυσσόμενες περιοχές με χαμηλό κόστος.

Έτσι, η πλειοψηφία των Αμερικανών προτιμούν τη Βραζιλία, την Ταϊλάνδη και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες για αισθητική χειρουργική και καρδιαγγειακή θεραπεία λόγω της προσιτής υγειονομικής περίθαλψης.

Η ιατρική τουριστική αγορά στην Ταϊλάνδη αναμένεται να υπερβεί τα 500 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, γεγονός που οφείλεται στις υποδομές φιλοξενίας της και στα διεθνώς αναγνωρισμένα νοσοκομεία. Οι εξειδικευμένες οδοντιατρικές χειρουργικές επεμβάσεις, οι δερματολογικές και αισθητικές παρεμβάσεις διεξάγονται στη χώρα με μεγάλη επιτυχία. Το προσεχές διάστημα, οι προσιτές τιμές του τομέα θα βοηθήσουν περαιτέρω στην ανάπτυξη του εν λόγω κλάδου της τουριστικής βιομηχανίας. 

Επίσης, σημειώνεται μια ευκαιρία κερδοφορίας της τάξης του 11,3% στις ινδικές αγορές, η οποία κυρίως πιστώνεται στον αυξανόμενο αριθμό ιατρικών τουριστών που επωφελούνται ιατρικών θεραπειών. Η ανάπτυξη των επεμβάσεων οφείλεται στην ανάπτυξη υποδομών υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και  στην παρουσία τεχνολογικά προηγμένων τεχνικών.

Λόγω της διαθεσιμότητας υψηλής ποιότητας ιατρικής περίθαλψης με πολύ χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες, σε συνάρτηση με το υψηλό ποσοστό επιτυχίας θα ενισχύσουν ακόμα περαιτέρω τα ιατρικά ταξίδια.

Ο Σύνδεσμος Ιατρικού Τουρισμού είναι ο πρώτος διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον τομέα του ιατρικού τουρισμού και της παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ένα υψηλό επίπεδο ποιοτικών επιλογών υγειονομικής περίθαλψης που υπάρχουν στη χώρα.

Αρκετές κυβερνητικές αρχές σε διάφορες χώρες, διασφαλίζουν την ποιότητα των διαδικασιών θεραπείας για να προστατεύσουν την υγεία των ιατρικών τουριστών και να ευνοήσουν την ανάπτυξη του κλάδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας