Αγωγή στη Hilton

Μετά την ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott τώρα και η Hilton αντιμετωπίζει την δαμόκλεια σπάθη του νόμου αναφορικά με την προστασία της ιδιωτικότητας των τουριστών που επισκέπτονται τα ξενοδοχεία της.

Πόσο ασφαλής είναι τελικά η παραμονή των τουριστών σε τέτοιες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες;

Αναφορικά με την περίπτωση του Hilton, ο ξενοδοχειακός κολοσσός αντιμετωπίζει αγωγή εκατομμυρίων δολαρίων για βιντεοσκόπηση επισκέπτριας στο ντουζ δωματίου των Hampton Inn and Suites που ανήκει στην Hilton. Σύμφωνα με την Jane Doe, κατά τη διαμονή της στο ξενοδοχείο της αλυσίδας στο Downtown Albany της Νέας Υόρκης, βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που έκανε ντουζ από υπάλληλο, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να την εκβιάσει.

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωσε σοκαρισμένος και έκπληκτος για τους ισχυρισμούς της Jane Doe, και, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία μυστικής βιντεοσκόπησης ενώ σύμφωνα με την τουρίστρια, το περιστατικό έγινε το 2015 και αντιλήφθηκε την ύπαρξη του βίντεο το Σεπτέμβριο του 2018, έπειτα από εκβιαστικό email που έλαβε από τον δράστη.

Σημειώνεται ότι το email περιλάμβανε έναν σύνδεσμο που οδηγούσε σε μια ιστοσελίδα ενηλίκων όπου είχε ανέβει το εν λόγω βίντεο, αναγράφοντας το πλήρες όνομα της γυναίκας, ενώ άμεσα ο άνθρωπος που ανέβασε το βίντεο απείλησε να το δημοσιοποιήσει και σε άλλες ιστοσελίδες και σε γνωστά της πρόσωπα εάν δεν έστελνε η ίδια νέο «ιδιωτικό βίντεο».

Όταν δεν πήρε απάντηση ανέβασε το βίντεο και σε άλλες ιστοσελίδες, και στη συνέχεια το ταχυδρόμησε σε φίλους, μέλη της οικογένειας και συνεργάτες της, ζητώντας της μάλιστα να καταβάλλει χιλιάδες δολάρια προκειμένου να κατέβουν τα βίντεο από το διαδίκτυο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου δήλωσε ότι από την ημερομηνία που τραβήχτηκε το «ένοχο» βίντεο το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί εκτενώς και δεν έχει εντοπιστεί εξοπλισμός βιντεοσκόπησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας