αγροδιατροφικό τομέα

Οι πιο καινοτόμες προτάσεις βραβεύτηκαν κατά τη λήξη του Μαραθώνιου Καινοτομίας για τον αγροδιατροφικό τομέα crowdhackathon #Agrifood.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την υποστήριξη της εταιρείας τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, επισκέφθηκε τον χώρο του μαραθωνίου, στο befinnovative της Εθνικής Τράπεζας, και συνομίλησε με όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες, ενδιαφερόμενος για τις εφαρμογές που έχουν αναπτύξει. Στο τέλος της επίσκεψής του δήλωσε: «Έμεινα εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή, τις πρωτότυπες ιδέες και τη θέληση των νέων ανθρώπων να συνεισφέρουν στη βελτίωση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ προς τους αγρότες, αλλά και τη γενικότερη βελτίωση του αγροδιατροφικού τομέα μέσα από την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.»

Ποιος ήταν ο στόχος του Μαραθωνίου crowdhackathon #Agrifood

Στόχος του Μαραθωνίου crowdhackathon #Agrifood ήταν η δημιουργία καινοτόμων πρωτότυπων πιλοτικών εφαρμογών οι οποίες:

  • Βελτιώνουν υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και διαδικασίες του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων και προτείνουν νέες,
  • δημιουργούν νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για όλη την κοινότητα που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, επιχειρήσεις και καταναλωτές) και
  • προωθούν καινοτόμα επιχειρηματικά και τεχνολογικά μοντέλα από νέες ομάδες - startup επιχειρήσεις της χώρας μας.

Στο crowdhackathon #Agrifood, συμμετείχαν συνολικά πάνω από 350 άτομα. Αρχικά ξεκίνησαν 33 ομάδες και την Κυριακή παρουσίασαν οι 27 τις καινοτόμες εφαρμογές τους, με στόχο την προώθηση και ενίσχυση της ψηφιακής καινοτομίας και αναβάθμισης των υπηρεσιών του Υπουργείου και του αγροδιατροφικού τομέα.

Σημαντική ήταν η ενεργή συμμετοχή δεκάδων στελεχών από το ΥΠΑΑΤ καθώς και τους εποπτευόμενους φορείς, τόσο κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου ως μέντορες, όσο και κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του μαραθωνίου, με συμβολή τους σε προκλήσεις, προβλήματα και ιδέες.

Οι εφαρμογές, που παρουσιάστηκαν από τις 27 ομάδες την Κυριακή 7 Απριλίου, κάλυψαν όλο το φάσμα αναγκών και προκλήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και αναγκών του Υπουργείου και αξιοποιήθηκαν τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, blockchain, open APIs, IoT, big data, drones, AR, VR κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας