Ακριβές οι διακοπές στην Ελλάδα σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο

Ακριβός προορισμός διακοπών, εμφανίζει την Ελλάδα δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις για την χώρα μας.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, ο ακριβής τίτλος του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας «Tiroler Tageszeitung» έχει ως εξής «Ελλάδα, μια ακριβή απόλαυση διακοπών» εννοώντας απροκάλυπτα ότι οι διακοπές στην χώρα μας κοστίζουν. Το εν λόγω άρθρο που φέρει την υπογραφή του Φέρυ Μπατζόγλου κάνει εκτενή αναφορά στα ακριβά εισιτήρια, διαμονή και φαγητό για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα υπονοώντας ότι αυτά που πρέπει να πληρώσουν οι τουρίστες είναι δυσανάλογα με αυτά που προσφέρει η χώρα μας.

Ένα συγκεκριμένο εδάφιο μάλιστα του άρθου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διαδρομή από τον Πειραιά με προορισμό την Τήνο γίνεται με ένα συμβατικό, αργοκίνητο καράβι που πλέει στο Αιγαίο και στη συνέχεια παραθέτει όλα τα εμπνευσμένα του επιχειρήματα.

«Ο καφές φίλτρου κοστίζει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 ευρώ και το γλυκό φθάνει μάλιστα τα 6 ευρώ…. Ακριβά δεν είναι όμως μόνο τα νησιά αλλά και η ηπειρωτική χώρα, ωστόσο αναμένονται 32 εκατομμύρια τουρίστες. 10% περισσότεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Ένα νέο ρεκόρ.

Οι διακοπές στην Ελλάδα έγιναν μια ακριβή απόλαυση την οποία πολλοί ντόπιοι δεν μπορούν να αντέξουν. Μια διαδρομή με το πλοίο μετ‘ επιστροφής για μια οικογένεια με αυτοκίνητο στη Λέσβο κοστίζει 600 ευρώ. Τα καταλύματα για έναν μέσο εργαζόμενο είναι απλησίαστα. Κάτω από 150 ή 200 ευρώ τη βραδιά στη Μύκονο ή στην Σαντορίνη δεν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές για να μείνεις. Οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα κέρδος από όλα αυτά. Μάγειρες, σερβιτόροι, ρεσεψιονίστ ή καμαριέρες για ένα μηνιαίο μισθό 200, 300 ή το πολύ 900 ευρώ. Εφτά μέρες την εβδομάδα. Άπειρες, απλήρωτες υπερωρίες θεωρούνται κάτι απολύτως φυσιολογικό», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας