Οι Βρετανοί (μαζί με τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Βούλγαρους και τους Ιταλούς και τους Αμερικανούς) συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων -σε επίπεδο πλήθους- επισκεπτών της χώρας μας. Ιδιαίτερα το… δίπολο «Γερμανία – Μεγάλη Βρετανία» κυριαρχεί στην εγχώρια τουριστική πραγματικότητα, καθώς συνδυαστικά τα μεγέθη τους αντικατοπτρίζουν κάτι παραπάνω από το 20% της συνολικής κίνησης που υποδέχεται η χώρα μας.

Φέτος, βέβαια, με την έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί περί της υπόθεσης του Brexit, την σαφώς «αδύναμη» λίρα και των έντονα θερμών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο… Νησί, τα μεγέθη σε ότι αφορά τους Βρετανούς τουρίστες στην χώρα μας εκτιμάται πως θα εμφανίσουν σημαντική πτώση, «τραυματίζοντας» συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες (λ.χ. Ιόνια νησιά) στις οποίες αποτελούν σημαντική πλειοψηφία.

Μην ανησυχείτε, όμως, οι Βρετανοί πιστοί στο mentality που διαθέτουν και τους διακρίνει αναφορικά με το traveling, και πάλι ταξίδεψαν σε σημαντικά μεγέθη κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Απλά, επέλεξαν να ταξιδέψουν στις… ΗΠΑ! Προορισμό που επέλεξαν με αυξημένα μεγέθη τόσοι οι Ιάπωνες, οι Γάλλοι, όσο οι Ιταλοί και οι Ισπανοί, ενώ πιο ήπια σε ότι αφορά τους ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι Γερμανοί. 

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία μελέτης που συνέταξε η Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση (U.S. Travel Association), από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Ιούνιο, στις ΗΠΑ ταξίδεψαν 2,6 εκατομμύρια Βρετανοί, μέγεθος ενισχυμένο κατά 6,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια Ιάπωνες (+6,5%), 1,1 εκατ. Γερμανοί (+0,4%), 1,05 εκατ. Γάλλοι (+3,6%), 572 χιλιάδες Ιταλοί (+0,4%) και 484 χιλιάδες (+7,6%) Ισπανοί επέλεξαν τις ΗΠΑ ως προορισμό κατά το α’ εξάμηνο του 2019.

Στον… αντίποδα, πτωτική πορεία εμφάνισαν τα μεγέθη των τουριστών που προέρχονταν από την Κίνα (1,7 εκατ., -3,7%), Νότιο Κορέα (1,3 εκατ., -3%) και Βραζιλία (1,2 εκατ., -3,5%). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας