Αναγνώριση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας

Αναγνωρίστηκε η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) έπειτα από απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

Πιο αναλυτικά η ΕΛΟΠΥ, έλαβε την 15/5/2018 την πολυπόθητη αναγνώριση της ως Οργάνωσης Παραγωγών του τομέα των υδατοκαλλιεργειών γεγονός που της επιτρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του κλάδου.

Η ΕΛΟΠΥ είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός φορέας στον οποίο συμμετέχουν, ως τώρα, 21 Έλληνες παραγωγοί που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 80% του όγκου και της αξίας των ελληνικών προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.

Ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ισχυρός ελληνικός φορέας απέναντι στον ανταγωνισμό από τις τρίτες χώρες και να αξιοποιηθεί η δυναμική που έχει ο κλάδος λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης προϊόντων υδατοκαλλιέργειας διεθνώς.

Πρωταρχικός γνώμονας στη δραστηριοποίηση της είναι η προώθηση όλων των μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου αύξησης της παραγωγής κατά 4% ετησίως και κυρίως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση συλλογικών δράσεων προώθησης με στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς. Κοινό σημείο αναφοράς όλων των δράσεων είναι η νέα, εθνική ταυτότητα των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας των μελών της ΕΛΟΠΥ, που προβάλλεται με το συλλογικό σήμα «Fish from Greece» / «Ελληνικό Ψάρι»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΟΠΥ κ. Δημήτρη Βαλαχή, αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια χρειάστηκε επίμονη και συστηματική δουλειά για να αποκτήσει την πιστοποίηση και αναγνώριση που της αρμόζει. «Η αναγνώριση της ΕΛΟΠΥ ανοίγει τον δρόμο για να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό, που υπήρχε στον κλάδο, αυτό των συλλογικών δράσεων προώθησης και ενημέρωσης, ενώ επιβεβαιώνει την κοινή αντίληψη των εταιριών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας