Εκπρόσωπος από το Heathrow ανακοίνωσε σήμερα ότι η απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 23 και 24 Αυγούστου αναβάλλεται, ώστε τα μέλη του συνδικάτου να εξετάσουν την αναθεωρημένη προσφορά μισθών.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, προγραμματίστηκαν αρκετές διακοπές και η ένωση Unite είχε προειδοποιήσει για το «χάος του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με την Unite, μια ψηφοφορία για τη νέα προσφορά για το προσωπικό των 4.000 εργαζομένων του αεροδρομίου ήταν σε εξέλιξη και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η ψηφοφορία θα κλείσει.

Η απεργία που προτάθηκε για τις 23 και 24 Αυγούστου αναβλήθηκε για να επιτραπεί η ψηφοφορία.

Στα πέντε τερματικά του αεροδρομίου στις αρχές του τρέχοντος μηνός, οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους για να προετοιμαστούν για τις απεργίες, από το προσωπικό ασφαλείας, τις επιχειρήσεις αερολιμένων και το προσωπικό των υπηρεσιών επιβατών. Περίπου 177 πτήσεις ακυρώθηκαν αρχικά από το Heathrow όταν ανακοινώθηκε η απεργία στις 4 και 5 Αυγούστου. Ωστόσο, η δράση αναβλήθηκε μετά από συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην υπηρεσία συνδιαλλαγής Acas.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το αεροδρόμιο αύξησε την προσφορά σε μισθούς από 7,35% έως 7,8% και σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Heathrow προστέθηκαν επιπλέον 2,7 εκατ. ευρώ από τότε που ξεκίνησαν οι συνομιλίες, με την τρέχουσα προσφορά να αυξάνει το συνολικό μισθό στο 7,8% μέσα σε δυο χρόνια για όλους τους εργαζομένους πρώτης γραμμής.

Ο πληθωρισμός λιανικών τιμών ήταν υψηλότερος από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και τους βοήθησε να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ασφάλεια μισθών και ασφάλεια εργασίας. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι είναι καθήκον του Heathrow να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της αυξανόμενης οικονομικής αβεβαιότητας που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο στο εγγύς μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας