Ανοίγει δίοδο στην θάλασσα ο Δήμος Κασσάνδρας

Δίοδο στη θάλασσα ανοίγει ο Δήμος Κασσάνδρας κατεδαφίζοντας περίφραξη που οδηγεί στον αιγιαλό.

Οι πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική έμελε να γίνουν το πιο τραγικό παράδειγμα προς αποφυγή για τον Δήμο Κασσάνδρας που φροντίζει για πρόσβαση στον αιγιαλό προκειμένου να μην συμβούν στην περιοχή ανάλογα γεγονότα όπως στο Μάτι.

Έτσι η δημοτική αρχή προχωρά στην κατεδάφιση περίφραξης και διάνοιξης διόδου σε τμήμα της παραλίας μεταξύ Χανιώτης και Πευκοχωρίου με τους φορείς να επισπεύδουν τις διαδικασίες προς ολοκλήρωση του έργου.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμος Κασσάνδρας έχοντας υψηλά το αίσθημα ευθύνης στους πολίτες, τους επισκέπτες και τους τουρίστες της περιοχής στα μέσα του καλοκαιριού υλοποιεί μια απόφαση εκτέλεσης κατεδάφισης περίφραξης για πρόσβαση στην παραλία.

Ο κος. Κοντός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ανοίγει μία δίοδος προς την ακτή, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση. Προβήκαμε από κοινού με την πολεοδομία του δήμου Προποντίδας -επειδή εξυπηρετούμαστε από τον όμορο δήμο λόγω έλλειψης δικής μας πολεοδομίας- στον καθορισμό διόδου πρόσβασης στην παραλία. Υπήρξαν αντιδράσεις. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει πριν από περίπου 4 χρόνια με καταγγελίες που είχαμε από κατοίκους. Οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο με την απόφαση που έβγαλε ο Γενικός Γραμματέας για την κατεδάφιση. Έγινε μια πρώτη προσπάθεια το Μάιο αλλά ένας εκ των δυο ιδιοκτητών προσκόμισε ορισμένα έγγραφα, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της εκτέλεσης της κατεδάφισης. Όταν η αρμόδια πολεοδομία όμως, έλεγξε τα έγγραφα, αποφάνθηκε ότι δεν ισχύουν, και έτσι προχωράμε κανονικά στην απομάκρυνση της περίφραξης και διάνοιξης διόδου. Ήταν μεν προγραμματισμένο αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά γεγονότα επισπεύσαμε τη διαδικασία και το κάνουμε μέσα στο καλοκαίρι», υπογράμμισε ο κ. Κοντός, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας