Αθήνας, Κίνας

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων θέλοντας να ενισχύσει το τουριστικό προφίλ της Αθήνας και να αυξήσει τις εισροές των τουριστών από τις χώρες εκτός ΕΕ και Ευρώπης και ιδιαίτερα από την τουριστική αγορά της Κίνας.  Συγκεκριμένα το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων φιλοξένησε προ ημερών δεκαπέντε σημαντικούς εκπροσώπους του τουρισμού από το Πεκίνο, τη Σαγκάη και τη Ναντζίνγκ  στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου ταξιδιού εξοικείωσης με τον προορισμό (FAM Trip).

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους στην Αθήνα, οι Κινέζοι εκπρόσωποι ενώσεων και μεγάλων εταιρειών που διοργανώνουν συνέδρια παγκοσμίως, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα δυναμικά πλεονεκτήματα του προορισμού και να έρθουν σε επαφή με Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού -και μέλη του Γραφείου- που δραστηριοποιούνται στον συνεδριακό χώρο. Μέσα από τη διαδικασία μίας σειράς προγραμματισμένων B2B συναντήσεων, οι Έλληνες και Κινέζοι επαγγελματίες αντάλλαξαν πληροφορίες και εκδήλωσαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη συνεργασιών στο μέλλον.

Οι Κινέζοι εκπρόσωποι του τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις πιο σημαντικές συνεδριακές και ξενοδοχειακές υποδομές, να περπατήσουν κατά τη διάρκεια οργανωμένης περιήγησης σε ορισμένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας και να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης. 

Το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων, τονίζει στην ανακοίνωσή του πως το άνοιγμα σε μεγάλες διεθνείς αγορές, όπως η κινεζική, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους που καλείται να εκπληρώσει. Απώτερος σκοπός, είναι η διεκδίκηση ποιοτικών συνεδρίων, σε μία προσπάθεια να προβληθεί η ανταγωνιστική ταυτότητα της Αθήνας στη διεθνή αγορά.

Στην πρόσφατη έκθεση της CWT Meetings & Events η Αθήνα καταγράφεται στις αναδυόμενες αγορές του Συνεδριακού Τουρισμού, στην Ευρώπη. Κινήσεις, όπως η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων ωθούν τα πράγματα για να έχει μια μεγαλύτερη ανάπτυξη ο Συνεδριακός Τουρισμός στην πρωτεύουσα, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί, ακόμη μια φορά, η έλλειψη μεγάλου και οργανωμένου συνεδριακού χώρου και μάλιστα κοντά στο κέντρο της πόλης. Το γήπεδο Τάε Κβο Ντο συζητείται έδω και πάνω από 15 χρόνια ότι θα μπορούσε να παίξει αυτό τον ρόλο, ωστόσο το θέμα έχει μείνει στα χαρτιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας