Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές στα πακέτα διακοπών το καλοκαίρι του 2023 υπογράμμισε ο επικεφαλής της Jet2.com και της Jet2holidays, Steve Heapy, μιλώντας στο συνέδριο Hays Travel Independence Group 2022, που πραγματοποιήθηκε στην Τενερίφη

Το αυξημένο κόστος ζωής, που διαμορφώνεται από τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, αναμένεται να επηρεάσει και την αγορά διακοπών, είπε ο Steve Heapy, καλώντας τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να κάνουν εγκαίρως κράτηση για το 2023 πριν το κύμα αυξήσεων αποτυπωθεί και στα ταξιδιωτικά προγράμματα της επόμενης χρονιάς.

Μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, τόνισε ο CEO του ομίλου jet2, έχουν αντισταθμίσει τις τιμές των καυσίμων και έχουν συνάψει συμβόλαια με ξενοδοχεία γι αυτό το καλοκαίρι, καθιστώντας απίθανη την αύξηση των τιμών φέτος.

Ακριβώς, επειδή έχουμε συμβόλαια, δεν έχουμε δει τις τιμές των διακοπών να ανεβαίνουν σημαντικά, υπογράμμισε. Ο όμιλος Jet2, ανέφερε ο Steve Heapy, έχει συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνου (Hedging) για τα καύσιμα αυτό το καλοκαίρι και έτσι παράλληλα με τα συμβόλαια με τα ξενοδοχεία οι τιμές των πακέτων δεν θα επηρεαστούν για φέτος.

Όμως, καθώς οι αυξήσεις στο κόστος ζωής είναι πιθανό να μείνουν για κάποιο καιρό, οι τιμές για το επόμενο καλοκαίρι είναι πιθανό να επηρεαστούν, είπε.

Ο λογαριασμός ενέργειας των νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται κατά 54% από την 1η Απριλίου, ενώ το κόστος των τροφίμων και της βενζίνης έχει ήδη αυξηθεί.

Μπορεί να δείτε το επόμενο έτος αυξήσεις τιμών επειδή οι εταιρείες προβαίνουν σε αντιστάθμιση κινδύνου μόνο για ένα μικρό ποσό γύρω από τα καύσιμα, ανέφερε ο κ.Heapy. Τα συγκεκριμένα συμβόλαια γίνονται τώρα με πολύ υψηλότερα επιτόκια και γι αυτό οι τιμές θα πρέπει να ανέβουν. Έτσι, τα περιθώρια αντιστάθμισης είναι περιοιρμένα.

Τα ξενοδοχεία θα επανεξετάσουν επίσης τις τιμές τους με βάση το αυξημένο κόστος λειτουργίας τους, είπε.

Θα δούμε τον πληθωρισμό να “δαγκώνει” στις τιμές του καλοκαιριού του 2023, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Steve Heapy, προσθέτοντας: «Θα πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε τις επόμενες εβδομάδες για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023».

Ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια να εισαγάγουν προσαυξήσεις για φέτος για να καλύψουν το αυξημένο κόστος των καυσίμων, αλλά ο κ.Heapy απέκλεισε κάτι τέτοιο για τον όμιλο Jet2. «Δεν θα το κάναμε αυτό στους πελάτες μας», είπε.

Ο Heapy προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο να εισέλθει το Ηνωμένο Βασίλειο σε καταστάσεις όπως τη δεκαετία του 1970 όταν οι μισθοί και ο πληθωρισμός ωθούσαν το ένα μέρος το άλλο προς τα επάνω.

«Μπαίνεις σε μια σπείρα από την οποία είναι δύσκολο να βγεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο πληθωρισμός αρχίζει να δαγκώνει και τις επόμενες μέρες οι λογαριασμοί καυσίμων θα ανέβουν», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας