Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφαία κατηγορία του συστήματος αξιολόγησης των ΗΠΑ για την ασφάλεια των χωρών ανά τον κόσμο σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter σχολίασε: «Ανυπομονώ να δω ακόμα περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα το επερχόμενο έτος. Οι Αμερικανοί τουρίστες πρέπει να αρχίσουν να φτιάχνουν τις βαλίτσες τους για να έρθουν».

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κλίμακα 1 του νέου συστήματος ασφαλείας, το οποίο έχει τέσσερις διαβαθμίσεις (1 έως 4). Για τις χώρες της πρώτης κλίμακας, όπως η Ελλάδα, συνιστώνται κανονικές προφυλάξεις προς τους ταξιδιώτες.

Το νέο συμβουλευτικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ουσιαστικά αντικαθιστά ό,τι ίσχυε έως σήμερα και διατυπωνόταν με τη μορφή των προειδοποιήσεων ταξιδιών και των έκτακτων ενημερώσεων προς τους Αμερικανούς τουρίστες ή επαγγελματίες που ταξίδευαν ανά τον κόσμο (υπό τη μορφή και των γνωστών ταξιδιωτικών οδηγιών). Πρόκειται, κυρίως, για ένα σύστημα που καθιστά την αξιολόγηση μιας χώρας φιλικότερη προς τον χρήστη, δηλαδή τους Αμερικανούς, σύμφωνα  με τα γεγονότα.

Για τις χώρες που βρίσκονται στην κλίμακα 2 συνιστάται στους ταξιδιώτες να λάβουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης, ενώ για εκείνες που κατατάσσονται στην τρίτη, συνιστάται η επανεξέταση της αναγκαιότητας να πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Στην τέταρτη και τελευταία κλίμακα εντάσσονται τα κράτη στα οποία συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν.

Η Αλβανία, η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία εντάσσονται, επίσης, στην κατηγορία 1, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην κλίμακα 3, ένδειξη, των τεταμένων σχέσεων Ουάσιγκτον και Aγκυρας τους τελευταίους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας