Αστυπάλαιας

Ο Δήμος Αστυπάλαιας ενέκρινε πρόσφατα το νέο πρόγραμμα για την τουριστική προβολή του νησιού που κύριο στόχο έχει την προβολή και αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Δύο μόλις μήνες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, σιγά-σιγά οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ξεκινούν την κατάρτιση των νέων τουριστικών τους προγραμμάτων, (Ρέθυμνο, Κεφαλονιά κλπ), με το πρόγραμμα της Αστυπάλαιας να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Έντυπη και ψηφιακή προβολή

Η έντυπη προβολή περιλαμβάνει τη δημιουργία προωθητικού υλικού, όπως θεματικά μονόφυλλα έντυπα για την προβολή των κύριων κατηγοριών τουριστικού προϊόντος, τη δημιουργία λευκώματος, οδηγού του νησιού και των επιχειρήσεων, καθώς και τη δημιουργία folder που θα περιλαμβάνει τα έντυπα και USB σε μορφή πιστωτικής κάρτας.

Η ψηφιακή προβολή αφορά σε ενέργειες όπως τεχνική συντήρηση και διαχείριση του website της Αστυπάλαιας, μετάφραση περιεχομένου στα Γαλλικά – Γερμανικά, διαχείριση και παραγωγή περιεχομένου για τα social media με βάση σχετικό ημερολόγιο περιεχομένου και ανάπτυξη ταξιδιωτικών ιστοριών με τη μορφή travel stories (blogposts), ενώ προγραμματίζεται η ψηφιακή προώθηση σε σελίδες μεγάλες επισκεψιμότητας όπως Google, facebook, youtube,.

Θεματικά Βίντεο

Προγραμματίζεται η δημιουργία θεματικών video από έμπειρη εταιρεία παραγωγής στη δημιουργία video για τον τουρισμό και αφορά στην στοχευμένη φωτογράφηση των κύριων κατηγοριών τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Διοργάνωση Θεματικών Παρουσιάσεων σε Ευρωπαϊκές χώρες/ εκδηλώσεις -ημερίδες

Προβλέπονται μεταξύ άλλων σχεδιασμένες θεματικές εκθέσεις – παρουσιάσεις για προσέλκυση τουριστικών πρακτόρων και κοινού για να γνωρίσει τις παροχές της περιοχής με συνεργασία επιχειρήσεων και διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων σε δύο πόλεις του εξωτερικού (Μιλάνο – Γαλλία), όπου θα παρουσιαστεί η Αστυπάλαια σε δημοσιογράφους τουριστικών εντύπων και τουριστικούς πράκτορες.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, υλοποιούνται εκδηλώσεις για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, διαγωνισμός μαγειρικής, φεστιβάλ ποδηλασίας , εκδήλωση για τα Κουκάνια με στόχο την προβολή της παράδοσης και των εθίμων του νησιού , δράσεις για την προώθηση της Ευεξίας / Ευζωίας, Θετικής ενέργειας, Yoga καθώς και εκπαιδευτική ημερίδα για τους επαγγελματίες του νησιού (Σχολείο Τουρισμού).

Στόχοι των δράσεων

Στόχοι των δράσεων προβολής είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης με παράλληλη αύξηση του εσόδου, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του νησιού από τις αγορές.

Επίσης η ενημέρωση και η διαρκής εκπαίδευση των επαγγελματιών του νησιού σε θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ανάπτυξη ποικίλων – ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού συνδεδεμένων με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, καθώς και με την τοπική οικονομία, η προβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων και ενεργειών που ήδη οργανώνονται στην Αστυπάλαια.

Ακόμα στόχος είναι η ενίσχυση της εικόνας του νησιού τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή τουριστική αγορά και οι ενέργειες στήριξης του προγράμματος Astypalea Smoke Free, που περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων για όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής, ενημέρωσης και διαδραστικής επικοινωνίας με το κοινό ενώ περιλαμβάνει δράσεις που ακολουθούν τις τάσεις του σύγχρονου τουριστικού marketing και είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής πραγματικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας