Βάσιμες προσδοκίες για μεγέθυνση του τουριστικού ρεύματος προς την Αθήνα στην φετινή τουριστική χρονιά σε σχέση με το 2020 εκφράζουν σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του τουρισμού της πρωτεύουσας, με το δεύτερο τρίμηνο του έτους να εκτιμάται ότι θα καθορίσει σε τι βαθμό θα αναπληρωθούν οι απώλειες που επέφερε η πανδημία στις τουριστικές επιχειρήσεις τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Μπορεί η επίτευξη των μεγεθών του 2019 (6,5 εκατομμύρια επισκπέτες στην Αθήνα) να φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολος στόχος, ωστόσο η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς μεταφέρει μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ την πίστη της ότι “το 2022 ότι θα έχουν πολύ δουλειά τα ξενοδοχεία της Αθήνας και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι μπορεί και τα τελικά νούμερα (έσοδα και αφίξεις) να προσεγγίσουν τα επίπεδα του 2019”.

Θετικό το Momentum για την Αθήνα το 2022 – Στα σκαριά νέα καμπάνια προβολής της

H Αθήνα είναι σε ένα πολύ καλό “Momentum” τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βαγγέλης Βλάχος διευθύνων σύμβουλος Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δήμου Αθηναίων και εστιάζει στα δεδομένα που δημιουργούν αισιοδοξία για την τρέχουσα τουριστική χρονιά. Η Αθήνα και κατ΄επέκταση η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, κάτι που διεθνώς έχει αναγνωριστεί μετά και το επιτυχές άνοιγμα του τουρισμού το 2020, γεγονός που και φέτος θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή εξηγεί ο κ. Βλάχος, η Αθήνα είναι ένας προορισμός που έχει εκσυγχρονιστεί με πληθώρα επιλογών για τον επισκέπτη. Σε κάθε περίπτωση “τα πράγματα είναι αισιόδοξα και φέτος αναφέρει ο κ. Βλάχος. Αν και δεν ξέρει αν το τελικό αποτέλεσμα θα είναι φέτος στα επίπεδα του 2019, ωστόσο σημειώνει οτι φέτος θα επιτευχθεί ένα “rebound” σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια, ενώ το 2023 θα είναι χρονιά κανονικότητας και υπεροχής ακόμα και των μεγεθών του 2019.

Προς επίρρωση των παραπάνω ο κ. Βλάχος μετέφερε αισιόδοξα νέα από το “μέτωπο” του συνεδριακού τουρισμού, που δέχτηκε ίσως το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία τα δυο προηγούμενα χρόνια. Οπως είπε, το 2022, με βάση μελέτη της Αmerican Μastercard, η Αθήνα θα είναι το νούμερο ένα trend για συνέδρια.

Για το επόμενο διάστημα η εταιρία του δήμου Αθηναίων ετοιμάζει τη νέα καμπάνια προβολής του προορισμού, που θα αναδεικνύει την αθηναϊκή ριβιέρα, με την παρουσίαση αυτής να αναμένεται τον Μάρτιο. Ο πυλώνας προβολής της Αθήνας περνάει και μέσα από το Film office του δήμου, που φέτος υποστήριξε 60 και πλέον παραγωγές, όπως τόνισε ο κ. Βλάχος.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους ξεκινάνε τα θερινά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών για την Αθήνα

Αναφορικά με το κρίσιμο χρονικό διάστημα του δεύτερου τριμήνου του 2022, ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης σε πρόσφατη εκδήλωση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, με αφορμή την παρουσίαση μελέτης ικανοποίησης των ξένων επισκεπτών της πρωτεύουσας, τόνισε ότι υπάρχουν ισχυρές ελπίδες στο εν λόγω διάστημα, καθώς θα ξεκινήσουν και τα θερινά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση των τουριστικών ροών.

Πάντως από τις αρχές του 2022 μέχρι σήμερα η επιβατική κίνηση στο ΔΑΑ καταγράφεται στο μείον 45% σε σχέση με το 2019. Σε κάθε περίπτωση τονίστηκε ότι η χώρα μας, όπως και ο ευρωπαϊκός νότος έχει πληγεί λιγότερο σε σχέση με το βορρά και οι ενδείξεις για τους επόμενους μήνες είναι αρκετά θετικές, πάντα υπο το πρίσμα των απρόοπτων γεγονότων που επιφυλάσσει η πανδημία.

Με 2.500 νέες κλίνες το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Αθήνας το 2022
Φέτος κατά δήλωση της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, η Αθήνα όχι μόνο θα υποδεχτεί τους επισκέπτες της με εκσυγχρονισμένο το ξενοδοχειακό της προϊόν αλλά και με αυξημένο κατά 6% το προσφερόμενο χαρτοφυλάκιο. Υπολογίζεται ότι φέτος οι νέες κλίνες της Αθήνας ανέρχονται σε 2.500, απόρροια των νέων ξενοδοχειακών μονάδων που άνοιξαν τις πύλες τους. Το 2021, η αύξηση των 5 αστέρων ξενοδοχείων, σε σύγκριση με το 2020 ανήλθε σε 17%, των ξενοδοχείων 4 αστέρων ανήλθε σε 7% και των ξενοδοχείων 2 αστέρων ανήλθε σε 3%, πάντα με βάση τα στοιχεία της 17ης Έρευνας της ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting «Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2021. Στο μέλλον εξάλλου και με φόντο τα σχέδια στο πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, υπολογίζονται επιπλέον 2.500 κλίνες, που θα πλαισιώσουν με τη σειρά τους την ξενοδοχειακή προσφορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας