Νέα επέκταση προς Ραφήνα και Λαύριο

Νέα επέκταση προς Ραφήνα και ΛαύριοΤη νέα επέκταση της Αττικής Οδού και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου παρουσίασε στα πλαίσια του «12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Διάλογοι για την Ανατολική Αττική», ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η Αττική Οδός θα επεκταθεί προς Ραφήνα, θα συνδεθεί με την Εθνική Οδό – μέσω της Λεωφόρου Κύμης – αλλά και με την Κατεχάκη έως τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης προκειμένου να εξυπηρετηθεί το Ελληνικό. Παράλληλα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα φθάσει στο Λαύριο ενώ αναβαθμίζεται ο οδικός άξονας Σταυρού – Λαυρίου. Τις μελέτες για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού αναλαμβάνει (χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δημόσιο) ο παραχωρησιούχος του αυτοκινητόδρομου.

Σε ό,τι αφορά τον προαστιακό, είναι έτοιμες οι μελέτες από τον κόμβο Κορωπίου έως τον τερματικό σταθμό στο λιμάνι του Λαυρίου αλλά και του κόμβου της Αττικής Οδού προς Ραφήνα.

Στόχος είναι το αργότερο, στις αρχές του 2019, να γίνει η σύμβαση για την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου (όχι του οδικού) προς το Λαύριο. Ο σχεδιασμός, προβλέπει να γίνουν σταθμοί σε Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κερατέα, Δασκαλιό και Λαύριο.

Στον κατάλογο με τα έργα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έγινε, μεταξύ άλλων, αναφορά –και- στην κατασκευή σιδηροδρομικού σταθμού στο Κρυονέρι και ανισόπεδου κόμβου στον Αγ. Στέφανο, που προβλέπονται, όπως αναφέρθηκε, μέσα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας