Βερολίνο, CSU

Με κεντρικούς ομιλητές τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε σήμερα  Δευτέρα, 9 Μαρτίου, στο Βερολίνο, το «Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων». Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να έχουν αργότερα το μεσημέρι και κατ’ ιδίαν συνάντηση, όπου το μεταναστευτικό αναμενόταν να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν από την πλευρά της Γερμανίας ο Peter Altmaier, ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και από την Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την ελληνική κυβέρνηση συμμετέχουν, επίσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, κ. Χρίστος Δήμας, και κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κα Αλεξάνδρα Σδούκου.

Τη γερμανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κ. Andreas Feicht, η κοινοβουλευτική υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κα Elisabeth Winkelmeier-Becker, και ο επίτροπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας για την Ψηφιακή Βιομηχανία και τις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις, κ. Thomas Jarzombek.

Στο φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, συμμετέχουν 555 σύνεδροι, 235 Έλληνες και 320 Γερμανοί και την εκπροσώπηση 198 γερμανικών και 125 ελληνικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του Φόρουμ έχουν προγραμματιστεί 47 Β2Β συναντήσεις Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών – επενδυτών, όπως και 6 G2G συναντήσεις εκπροσώπων της Ελληνικής και της Γερμανικής κυβέρνησης.

Στη διοργάνωση θα λάβουν χώρα 4 πάνελ με τη συμμετοχή experts από βασικούς κλάδους του επιχειρείν καθώς και 3, στα οποία θα τοποθετηθούν υψηλόβαθμοι παράγοντες των κυβερνήσεων των δύο χώρων, ανώτατα στελέχη των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Γερμανίας, όπως και εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών φορέων χρηματοδότησης.

Συνολικά στο συνέδριο θα τοποθετηθούν 37 ομιλητές. Σημειώνεται ότι την ευθύνη υλοποίησης του Φόρουμ ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK e.V.) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI e.V.).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας