Το BCA College προσφέρει ένα καινοτόμο κι άμεσα συνδεδεμένο με την τουριστική αγορά εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εμπεριέχει συνεχείς προσομοιώσεις στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει, καθώς και διαρκείς πρακτικές ασκήσεις σε καταξιωμένες τουριστικές επιχειρήσεις.

BCA CollegeH ποιότητα της ελληνικής τουριστικής εκπαίδευσης κι ο βαθμός σύνδεσής της με τις αέναα μεταβαλλόμενες και σταθερά αυξανόμενες ανάγκες της τουριστικής αγοράς συνιστούν μείζονα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Στην επίτευξη αυτών των στόχων και στην κάλυψη αυτών των αναγκών είναι σταθερά προσηλωμένο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BCA College που αφορά τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Η αναγκαιότητα αναβάθμισης του τουριστικού εκπαιδευτικού επιπέδου επιτείνεται από το γεγονός ότι στη χώρα μας η συνολική (άμεση κι έμμεση) ετήσια συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ εκτιμάται από 25,7% έως 30,9% (INSETE, 2019), ενώ η συνεισφορά του ελληνικού τουρισμού στη συνολική απασχόληση (άμεση κι έμμεση) της χώρας διαμορφώνεται στο 36,7% – 44,2% (INSETE, 2019).

Παράλληλα, πλήθος ερευνών έχει αναδείξει την άμεση συσχέτιση της ικανοποίησης των τουριστών, καθώς και της αύξησης της επισκεψιμότητάς τους στη χώρα μας, με το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι στόχοι κι οι αναγκαιότητες

BCA CollegeΓια να επιτευχθούν, όμως, αυτοί οι πρόδηλοι στόχοι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού υποβάθρου των εργαζομένων κι η εκπαιδευτική ενδυνάμωση των νεοεισερχόμενων στην τουριστική βιομηχανία. Παράλληλα, η βελτίωση των εκπαιδευτικών φορέων κι η επιτυχημένη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες και τις τάσεις της τουριστικής αγοράς συνιστούν αναμφισβήτητη αναγκαιότητα των καιρών μας. Με βάση αυτούς τους κύριους άξονες και με συνέπεια στο ακαδημαϊκό κι εκπαιδευτικό έργο που επί 49 χρόνια επιτελεί πιστά και στοχευμένα το BCA College, το εκπαιδευτικό κολλέγιο προσφέρει ένα καινοτόμο κι άμεσα συνδεδεμένο με την τουριστική αγορά εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εμπεριέχει συνεχείς προσομοιώσεις στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, καθώς και διαρκείς πρακτικές ασκήσεις σε καταξιωμένες τουριστικές επιχειρήσεις.

Προϋπόθεση το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Σημαντικές συνεργασίες

Ψήφος εμπιστοσύνης, όσον αφορά το υψηλό επίπεδο του εκπαιδευτικού προγράμματος του κολλεγίου, έχει δοθεί από τα φημισμένα ελβετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Glion (3ο στην παγκόσμια εκπαιδευτική κατάταξη) και LesRoches (5ο στην παγκόσμια εκπαιδευτική κατάταξη). Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μετά από διεξοδικό έλεγχο του εκπαιδευτικού προγράμματος, επέλεξαν και σύναψαν συνεργασία με το BCA College, ώστε οι φοιτητές μετά την ολοκλήρωση του 3ου έτους σπουδών τους να μπορούν να εισάγονται απευθείας στο 4ο έτος των Glion και LesRoches, μεταβαίνοντας κι ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στην Ελβετία ή στα παραρτήματα των ιδρυμάτων αυτών στην Αγγλία, την Ισπανία ή την Κίνα. Στους σπουδαστές, με την αποφοίτησή τους, απονέμεται το πτυχίο Bachelor απευθείας από την Glion ή τη LesRoches. Μια μοναδική κι ιδιαιτέρως σημαντική συνεργασία που, ουσιαστικά, απογειώνει τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του BCA College. Ταυτόχρονα, στους φοιτητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα απονέμεται το Bachelor Degree από το αναγνωρισμένου κύρους αγγλικό πανεπιστήμιο, Plymouth.

Πτυχία και πιστοποιήσεις

BCA CollegeΘα πρέπει να επισημανθεί ότι το BCA College προσφέρει πλήθος εκπαιδευτικών δυνατοτήτων και πιστοποιήσεων. Σε προπτυχιακό επίπεδο, προσφέρεται το Certificate και το Diploma of Higher Education Hospitality and Tourism Management του Plymouth University, το Bachelor (Hons) Hospitality and Tourism Management του Plymouth University, καθώς και το Bachelor (Hons) Cruise Operations Management του Plymouth University. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο διατίθεται το Postgraduate Certificate και το Diploma Hospitality and Tourism Management του Plymouth University, καθώς και το Master International Hospitality and Tourism Management του Plymouth University.

Σημαντικό ρόλο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BCA College διαδραματίζει η σύνδεση των σπουδών με τις ανάγκες κι απαιτήσεις της αγοράς, μέσα από συνεργασίες με τις σημαντικότερες ελληνικές και ξένες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως FourSeasons, Marriott, Hyatt, Hilton, Intercontinental, Wyndham, Grecotel, Ikos-Sani κ.λπ., οι οποίες απορροφούν τους φοιτητές για την πρακτική τους άσκηση και τη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Χαρακτηριστικό της επιτυχούς συνεργασίας του BCA College με τους keyplayers της τουριστικής αγοράς συνιστά το γεγονός ότι τόσο οι φοιτητές όσο κι οι απόφοιτοι του κολλεγίου έχουν άμεση και επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση στον τουριστικό χώρο, ενώ σημαντικό τμήμα των αποφοίτων κατέχει διοικητικές θέσεις σε γνωστές τουριστικές επιχειρήσεις.

Σεμινάρια και Workshops

Παράλληλα, το BCA College προσφέρει εκτεταμένη γκάμα σεμιναρίων και workshops πάνω σε μια ευρεία θεματολογία που έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης. Τέλος, το BCA College αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Glion και LesRoches, όσον αφορά τη διοργάνωση Executive Education Σεμιναρίων και Workshops. Τα σεμινάρια αυτά εκπονούνται και πιστοποιούνται από τις φημισμένες ξενοδοχειακές σχολές LesRoches και Glion και μπορούν να διοργανωθούν είτε στις εγκαταστάσεις του BCA College είτε στις εγκαταστάσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων ή ξενοδοχειακών ομίλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας