Beer Day

Το Beer Day, το Special event που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στα πλαίσια της HoReCa και ήταν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Ζυθοποιών κέρδισε το στοίχημα!

Το Beer Day, μία εκδήλωση αφιερωμένη στην μπύρα και την κουλτούρα της που πραγματοποιήθηκε στο stage του Beer & Spirits στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στόχος της εκδήλωσης Beer Day, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της έκθεσης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ήταν να προωθήσει την κουλτούρα της μπύρας στους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού αλλά και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου. Η ραγδαία ανάπτυξη των ελληνικών μικροζυθοποιίων, η αυξανόμενη ζήτηση για μπύρα από την πλευρά του καταναλωτικού κοινού και ο επαναπροσδιορισμός της θέσης του δημοφιλούς αλκοολούχου ποτού στο χώρο της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης, «πρωταγωνίστησαν» στην ειδική αυτή εκδήλωση. Κατά την διάρκεια λοιπόν της Beer day αναδείχθηκαν μέσα από ενδιαφέροντα πανελ, ομιλίες και γευστικές δοκιμές, τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια για την ζυθοποιία, ενώ συστήθηκαν στους επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης οι ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μπύρας αλλά και οι μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Σύγχρονες τάσεις, συμβουλές & πρωτότυπες προτάσεις από διακεκριμένους beer experts

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με στοχευμένη θεματολογία, καλύφθηκε κάθε πτυχή της μπύρας, από την παραγωγή της μέχρι και τους τρόπους σερβιρίσματος της. Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και ομιλίες από beer experts, επάνω σε θέματα βασικά για την ιστορία της μπύρας, για τα Do’s and dont’s που αφορούν την ζυθοποίηση και διάθεση, τις σωστές πρακτικές ζυθοποίησης αλλά και να μυηθούν στην μαγεία της ζυθοποίησης.

Beer Day
Ο Πέτρος Πολυχρονίδης παρουσιαστής του Beer Day

Στο επίκεντρο φυσικά της εκδήλωσης βρέθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα όπως η διακίνηση και οι συνθήκες αποθήκευσης, η διατροφική της αξία, οι τάσεις της αγοράς της μπύρας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, τις εντυπώσεις του κοινού κέρδισε και το πάνελ όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παρουσία της μπύρας στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης όπως: σύγχρονα concepts καταστημάτων μπύρας από το εξωτερικό, σωστοί τρόποι σερβιρίσματος αλλά και πως οι επαγγελματίες του industry μπορούν να σχεδιάσουν μία σωστή beer list για την επιχείρηση τους.

Τέλος, το κοινό είχε την δυνατότητα να μυηθεί στον μαγικό κόσμο της μπύρας ακόμα περισσότερο και να κερδίσει πλούσια δώρα, συμμετέχοντας σε έναν Mini διαγωνισμό με τυφλή γευστική δοκιμή 5 τύπων μπύρας αλλά και σε quiz γνώσεων, τα οποία έλαβαν μέρος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας