Στο πλαίσιο του έργου Best MED, του Διακρατικού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG MEDITERRANEAN 2014-2020», κυκλοφόρησε το νέο σποτ του Υπουργείου Τουρισμού που μας «ταξιδεύει» στο πολιτιστικό μονοπάτι «Οι Δρόμοι της Ελιάς» στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, για την πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου Βιώσιμης Διαχείρισης Πολιτιστικών Διαδρομών, στο πλαίσιο του έργου Best MED, επιλέχθηκε το πολιτιστικό μονοπάτι, Καρδαμύλη-Πετροβούνι-Εξωχώρι-Αγία Σοφία-Καρδαμύλη, στη Δυτική Μάνη, σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης «Οι Δρόμοι της Ελιάς».

Το πολιτιστικό μονοπάτι στην Καρδαμύλη αποτελεί την αρχή για ένα μονοπάτι που αποκαλύπτει την κληρονομιά του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται στο μέλλον. Η πεζοπορική διαδρομή συνδυάζει σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος που συνδέονται με την ελιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Το συγκεκριμένο μονοπάτι, επίσης, συνδέει σημαντικά μνημεία της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της και περνά μέσα από τους ελαιώνες της Καρδαμύλης και του Εξωχωρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας